NRK Meny
Normal

Festivaldeltakere spekulerer med promillekjøring

UP vil skjerpe antall promillekontroller på Sørlandet i forbindelse med årets festivaler. På Hovefestivalen ble mange tatt med «dagen-derpå-promille».

Dagen derpå
Foto: Pål Tegnander / NRK

Jon Steven Hasseldal

UP-SJEF: Mye promillekjøring i forbindelse med festivaler.

Foto: Leif Hallgeir Dalen / NRK

– I forrige uke hadde vi mange kontroller på Tromøya i forbindelse med Hovefestivalen. Hver dag hadde vi 20-30 personer som hadde promille, sier Jan Steven Hasseldal som er UP-leder på Agder.

– Det var vel totalt fem stykker som ble fratatt førerkortet og flere stykker lå i grenseland til å miste det, sier UP-lederen.

– Alt for mange som bevisst tar en sjanse

Hasseldal forteller at det er flere som spekulerer i å kjøre for tidlig dagen etter de har inntatt alkohol. De som blir tatt for det risikerer å miste førerkortet. Nå vil UP fortsette arbeidet mot promillekjøring og nå mener de at det må skje en holdningsendring.

– Vi spurte folk om de var spente på resultatet når vi stoppet de. Veldig mange vi stoppet var det, det vil si at de var usikre på om de faktisk burde kjøre bil eller ikke. Når man tar en sjanse på å kjøre så forteller det meg at her har vi en utfordring. Det er alt for mange som bevisst tar en sjanse, sier Hasseldal.