Hopp til innhold

Sp-seier til Oksefjell

Sigmund Oksefjell fortsetter som Senterparti-leder i Vest-Agder. Nå blir han trolig også partiets toppkandiat ved stortingsvalget neste år.

Johnny Greibesland(t.v.) og Sigmund Oksefjell

Johnny Greibesland(t.v.) gratulerer vinneren Sigmund Oksefjell etter kampvoteringen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Etter to år som leder for Vest-Agder Senterparti ble Sigmund Oksefjell fra Kvinesdal utfordret av Songdalen-ordfører Johnnny Greibesland. Men på årsmøtet lørdag vant Oksefjell et overbevisende seier. Han fikk 30 stemmer, mens Greibesland fikk 15.

Vanligvis blir lederen også partiets toppkandiat ved stortingsvalget. Alt taler derfor for at Sigmund Oksefjell stiller på toppen av Sp-listen ved valget neste år. Han skal forsøke å gjenerobre plassen som ble tapt i 1997.

Ingen motkandidat i øst

Aust-Agder Sp hadde også årsmøte på Byglandsfjord i helga. De to fylkespartiene vekslet mellom å holde møtene sammen og hver for seg. Kristen Bjormyr ble gjenvalgt som leder i Aust-Agder, uten motkandiat.

Sigmund Oksefjell og Kristen Bjormyr

Fylkeslederne i Aust- og Vest-Agder, Sigmund Oksefjell og Krsten Bjormyr th).

Foto: Svein Sundsdal / NRK

De to fylkespartiene vedtok sammen to uttaler om samferdsel og snøscooter-politikk. Det kreves betydelig mer penger til samferdsels-investeringer enn det som er foreslått i Nasjonal transportplan.

Når det gjelder forslaget til nye regler for motorferdsel i utmark, vedtok fylkespartiene at de ikke aksepterer forslaget fra Direktoratet for naturforvaltning. Mange harde ord falt, og en av utsendingene uttalte: – Vi kan ikke gjøre alle i Setesdal til lovbrytere.