Drar ikke fra Israel

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fire sørlendinger er i den israelske kystbyen Ashdod og torsdag formiddag løp de i dekning i bomberommet flere ganger. Men de har ikke tenkt å reise hjem ennå.

Bomberommet

Fire sørlendinger er i den israelske havnebyen Ashdod, ved Middelhavet. Der driver de et hospits i en gammel sjømannskirke.

– Vi har det forsåvidt bra, men merker alarmene og rakettene, sier kristiansanderen Thoralf Løvland til NRK torsdag formiddag.

I løpet av et par timer har de fire sørlendingene som jobber for Karmel-instituttet hørt bombealarmen ti ganger og løpt til bomberommet.

- Nå har det ikke vært alarmer siden halv elleve i dag, sier Britt Håverstad torsdag ettermiddag.

Thoralf Løvland og Britt Håverstad

Thoralf Løvland og Britt Håverstad er i Israel nå.

Foto: Privat

Vil ikke hjem

De fire medarbeiderne vurderer hele tiden situasjonen.

- Vi er ikke redde, forteller Håverstad på telefon.

Foreløpig mener de at det ikke er grunn til å reise fra havnebyen.

- Vi ser ikke noen grunn til å reise fra Israel ennå, men vi avventer situasjonen og har ikke tatt stilling til det, sier Løvland på telefon.

Flere drept

Fem palestinere er drept i israelske luftangrep mot Gazastripen torsdag. Samtidig fortsetter palestinske rakettangrep mot Israel, der tre personer er blitt drept.

Løvland sier til NRK at det er flere nordmenn i området, men han har ikke hatt kontakt med dem. Byen Ashdod ligger tre til fire mil fra Gazastripa og har over 200 000 innbyggere og er en eksporthavn for Israel.