NRK Meny
Normal

Sørlending med djevelsk film i USA

– Foreldrene mine kommer til å bli sjokkert når de ser filmen, sier Jarl Haugedal fra Kristiansand som er medprodusent i den amerikanske filmen «The Jersey Devil».

Jarl Haugedal

Jarl Haugedal ser frem til å vise fram filmen til publikum i Kristiansand.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Tirsdag har filmen premiere i hjembyen Kristiansand. Traileren kan du se øverst i artikkelen.

– Det er en ære for meg å vise filmen min i Kristiansand. Alt begynte på dramalinja på Katedralskolen Gimle. Jeg drømte om å lage Hollywood-film. Nå har jeg klart det, sier Haugedal.

Da Haugedal var 19 år gammel dro han til USA for å bli reiseleder. I dag driver 45-åringen hotell i New York og jobber med to TV-show.

I tillegg er sørlendingen nå kinoaktuell med komedien «The Jersey Devil». Filmen handler om livet etter døden og foregår i den amerikanske byen Jersey City i New Jersey.

Mye sørlandsk banning i filmen

Haugedal er medprodusent, men spiller også selv i filmen.

– Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i filmen. Det handler om hva man tror om livet etter døden. Vi får stadig manuskripter, men dette synes vi var en god historie. Derfor ville vi lage filmen. Jeg tror publikum vil like den.

Haugedal gleder seg til å vise filmen for første gang i Kristiansand, men innrømmer at han også gruer seg litt. Spesielt til å se hvordan foreldrene reagerer.

– Jeg er ikke kjent for å banne, men i denne filmen banner jeg nesten hele tiden, på norsk. Jeg tror foreldrene mine kommer til å bli sjokkert, sier han.

– Foreldrene mine kommer til å bli sjokkert når de ser filmen, sier Jarl Haugedal fra Kristiansand som er medprodusent i den amerikanske filmen «The Jersey Devil».

Hør intervjuet med Jarl Haugedal og skuespillerne Chris Mulkey og Michael Billy. Intervjuer Elisabeth Sandve.

– En original historie

I filmen har Haugedal fått med seg flere amerikanske skuespillere. Blant andre Chris Mulkey som har spilt i seriene Twin Peaks og Broadwalk, og i filmen Captain Philips.

Mulkey, som spiller Gud, har ennå ikke sett filmen. Nå gleder han seg til å se den for første gang sammen med publikum i Kristiansand.

– Det blir veldig moro. Jeg synes historien er veldig original. Etter alle disse årene i filmbransjen vet jeg at gode historier ofte fungerer godt på filmlerretet, sier Chris Mulkey.

Selv om den 66 år gamle skuespilleren har vært med i flere store filmer synes han det ikke er noen nedtur å være med i en lavbudsjettfilm.

– Jeg er med i store filmer og små filmer. For meg handler det ikke om filmens budsjett, det handler om å være med i interessante prosjekter.