Hopp til innhold

Ikke bekymret for tomme lokaler

Sørlandssenteret ligger godt an til å få leietakere til alle de 60 nye butikklokalene når den nye delen av Sørlandssenteret åpner 24. oktober.

Sørlandssenteret

Senterlederen på Sørlandssenteret er ikke bekymret for tomme lokaler når den nye delen av gigantsenteret åpner i oktober.

Foto: Kirkesæther, Liv Eva / NRK

– Det har vært stor interesse for å sikre seg plass i landets største kjøpesenter, sier senterleder Ruben Storevold.

Vi har en utleiegrad på omtrent 85 prosent, og vi har en god dialog på resten av lokalene.

– Vi føler oss trygge på at butikkmiksen vil være veldig bra til åpning, sier han

Sørlandssenteret

Nye Sørlandssenteret blir landets største kjøpesenter i areal, og vil ha rundt 200 butikker.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Sist høst var det frykt for mange tomme lokaler i senteret.

– Nye spennende spisesteder

Med siste byggetrinn blir Sørlandssenteret landets største målt i areal. Og det har ikke vært spesielt vanskelig å fylle de nye butikklokalene, forteller senterlederen.

– Vi har vært mest opptatt av å finne de riktige leietagerne. Når man bygger ut som vi gjør og blir omtrent 200 butikker, er det viktig at vi finner konsepter som er spennende for kundene våre og tilbyr noe som kundene våre har ønsket, sier Storevold.

Derfor har de ønsket å øke antall serveringssteder på senteret.

– Vi ønsker oss nye og spennende spisesteder, som er etterspurt av våre kunder. Vi har også hatt et ønske om å være best på sport. Nå samler vi i løpet av høsten fire store sportsaktører, som gjør at vi får 10.000 kvadratmeter med sport, noe som er nokså unikt, sier han.

Virksomhetene i Sørlandsparken utgjør nå landsdelens største arbeidsplass med over 5000 ansatte.

Frykter ikke konkurser

Erik Rostoft som er leder for Næringsforeningen i Sørlandsparken tror ikke den nye utvidelsen av Sørlandssenteret vil ramme de andre virksomhetene i området:

– Det er en naturlig tilpasning av en så stor satsing at det rokker litt i en periode. Men jeg tror det vil finne sin form, og at sørlandssenteret vil være en positiv trekk-kraft til Sørlandsparken generelt, sier han.

Han frykter ikke nedleggelser og tomme lokaler i området.

– Vi ser jo at noen lokaliteter har flyttet fra Avenyen og inn i Sørlandssenteret, men det er fordi mange bransjer ønsker å logge ved siden av v hverandre for å dra synergier. Men jeg tror det er for en periode, så vil nye eiere finne sin plass i Avenyen igjen, sier Rostoft.