NRK Meny
Normal

Sørlandsparken kan få bomring

Varaordføreren i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF), vil diskutere muligheten for å innføre bomring eller parkeringsavgift i Sørlandsparken.

Video Sørlandsparken kan få bomring

SE VIDEO: Jørgen Kristiansen mener Sørlandsparken slipper billigere unna enn Kvadraturen når det gjelder bompenger og parkeringsavgift, og vil nå se på måter å utligne forskjellene på.

Jørgen Kristiansen (KrF)

Jørgen Kristiansen (KrF) mener Kvadraturen i dag lider av at det er gratis parkering og ingen bom i Sørlandsparken.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Kommunen kan ikke pålegge Sørlandsparken å innføre avgift, men Kristiansen vil gå i dialog med eierne av Sørlandsparken, for å se på hvordan forskjellene mellom handel i sentrum og Sørlandsparken kan utlignes.

I dag slipper Sørlandsparken mye billigere enn Kvadraturen, argumenterer Kristiansen.

– Det offentlige kan ikke innføre en parkeringsavgift i Sørlandsparken, men det er nå en gang sånn at det er en betydelig urettferdighet mellom Sørlandsparken og Kvadraturen, både når det gjelder bompenger og parkeringsavgift.

– Må tørre å ta diskusjonen

– Når vi nå skal bygge ny vei i Kristiansand, må vi ta en diskusjon om hvem som skal bære de kostnadene. Da må vi tørre å ta en diskusjon både om bompenger og parkeringsavgift i Sørlandsparken, sier Kristiansen.

Han mener politikerne nå må gå i dialog med eierne av Sørlandsparken for å finne en løsning.

– Å forskuttere en endelig løsning er altfor tidlig, men det går an å prøve å tenke nytt i forhold til dette.

– Må finne en løsning

Gruppeleder i Høyre, Hans Otto Lund, er enig med Kristiansen.

Hans Otto Lund (H) og Jørgen Kristiansen (KrF)

Hans Otto Lund (H) tror en bomring rundt Sørlandsparken er det mest sannsynlige.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Vi er nødt til å se på ulikheten mellom Sørlandsparken og Kvadraturen. Om det blir bom, at vi anmoder eierne om å innføre parkeringsavgift, eller en miks av de to, må vi lage en sak på. Resultatet er ikke gitt, men vi må snu alle steiner for å finne en løsning, sier Lund.

Han mener det mest løsningsorienterte vil være å lage en bomring rundt Sørlandsparken.

– Det betyr at de som kommer fra for eksempel Lillesand og Vennesla får en bomavgift for å komme til Sørlandsparken. Men vi kan ikke ha dobbel bom mellom Kvadraturen og Sørlandsparken, det går ikke, sier Lund.