– Helt uaktuelt med parkeringsavgift

Senterlederen for Sørlandssenteret avviser at de vil gå i dialog med kommunen for å diskutere bomring eller parkeringsavgift i Sørlandsparken.

Kjetil Børufsen

Kjetil Børufsen, senterlederen for Sørlandssenteret, synes Jørgen Kristiansens (KrF) forslag om bompenger og/eller parkeringsavgift i Sørlandsparken er latterlig.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Dette handler om konkurranse. Man ringer ikke Statoil for å spørre om de kan kjøre opp prisen fordi Shell lider. Det er ikke sånn samfunnet fungerer.

Hans Otto Lund (H) og Jørgen Kristiansen (KrF)

Hans Otto Lund (H) og Jørgen Kristiansen (KrF) mener politikerne må se på ulikheten mellom Sørlandsparken og Kvadraturen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Kristiansen håper vi skal komme i en dialog, men det er overhodet ikke aktuelt for Sørlandssenteret å gå i en dialog med politikerne om å innføre parkeringsavgift på våre arealer. Det er helt uaktuelt, sier Kjetil Børufsen.

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF) og Høyres gruppeleder Hans Otto Lund, mener Sørlandsparken slipper mye billigere enn Kvadraturen, og vil diskutere muligheten for å innføre bomring eller parkeringsavgift i Sørlandsparken med eierne.

– Helt misforstått

Kjetil Børufsen mener vilkårene for Sørlandsparken og Kvadraturen er like fra de offentliges side i dag, og at en innblanding fra politikerne er misforstått.

HØR Kjetil Børufsen og Erik Rostoft om parkeringsavgift og bom i Sørlandsparken HER.

– Man ikke kan regulere en privat eiendom og bestemme hva en privat aktør skal gjøre for å jevne ut forskjeller for den andre konkurrenten. Det blir helt misforstått.

– Kundene våre har nok råd til parkering, men dette handler om hva vi ønsker for våre kunder. Vi ønsker at våre kunder skal kunne kjøre bilen på plass uten å tenke på om det er parkering, hvor man skal betale og hvor lenge man skal stå. Det er vårt strategivalg som vi vil verne om, sier Børufsen.

Video Sørlandsparken kan få bomring

SE VIDEO: Den nye varaordføreren i Kristansand kaster nå en brannfakkel i debatten om handelstrukturen i byen. Jørgen Kristiansen vil nemlig diskutere innføring av parkeringsavgift og bomstasjoner i Sørlandsparken.

– Dypt urettferdig

Daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening, Erik Rostoft, synes også Kristiansens forslag er urimelig.

Erik Rostoft

Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening, mener butikkene i Kvadraturen heller må tenke nytt enn å pålegge Sørlandsparken forandringer.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Jeg synes dette er surrealistisk. Her har Sørlandsparken vokst fram og blitt en kraft på Sørlandet. Vi har skapt arbeidsplasser og gjort noe bra, og så blir vi straffet med dette utspillet. Det synes jeg er dypt urettferdig, sier Rostoft.

Han mener parkeringsavgift i Sørlandsparken ville vært urettferdig, ettersom vareutvalget i Sørlandsparken er annerledes enn i Kvadraturen.

– Vi har varegrupper som er plasskrevende, som man ikke shopper på en time. Det betyr at fri parkering er viktigere for våre typer varegrupper.

– Kvadraturen må tenke nytt

– Sørlandsparken er etablert som et regionalt avlastningssenter i knutepunktet. Vi har en annen rolle å fylle enn Kvadraturen har. Jeg tror Kvadraturens utfordring nå er å tenke nytt og å bli gode på det de er gode på. De må gjøre ting proft som Sørlandsparken har gjort lenge, sier Rostoft.

Han mener mye spennende er på gang i sentrum av Kristiansand med Aquarama, Kilden, jernbanen, og en ny havnediskusjon om å ta i bruk sjølinja.

– Det er masse spennende på gang. Det må videreutvikles, i stedet for å bruke all energi på å finne ut hvordan man skal ta pengene fra en annen aktør.