Hopp til innhold

Her er den skumle «Mammon»-skogen

Skaperne av den norske thrillerserien «Mammon» hentet frem egne mørke barndomsminner for å få en skummel åpning på serien.

Mammon Sausebakk

Åpningssekvensen i «Mammon» er spilt inn i skogen ved Sausebakk på Lista.

Foto: NRK

Åpningssekvensen fra Lista viser filmens hovedperson som barn, hvor han løper gjennom skogen sammen med sin bror. Dette skogsområdet ligger ved Sausebakk på Lista, skiver Lister24.no.

NRK-fotograf Jon Anton Brekne fra Farsund har bilderegi for serien og benytter et område han kjenner godt.

– Vi trengte en mørk og dyster skog til denne scenen. Gjennom skogen ved Sausebakk har jeg gått mange ganger som liten gutt. Denne skogen var perfekt for seriens åpningssekvens, sier Brekne til avisa.

Brekne har jobbet over 20 år i NRK med dokumentarer, reiseprogrammer og dramaserier.

Krimthrilleren «Mammon»

Jon Øigarden og Lena Kristin Ellingsen spiller i serien «Mammon».

Foto: NRK

NRKs storsatsing

Thrilleren «Mammon» er NRK Dramas nyeste storsatsing, med Jon Øigarden i rollen som journalisten Peter. Han får et anonymt tips om en finansskandale som involverer hans egen bror.

«Mammon» er en thriller i seks episoder. Den handler om grådighet og er et spennende puslespill med mange overraskende vendinger.

Solgt til USA

Bak «Mammon», står to brødre, produsenten Vegard Stenberg Eriksen og manusforfatteren Gjermund Stenberg Eriksen. Sammen har de to hatt ideen til serien.

Rettighetene til å lage en amerikansk versjon av «Mammon» ble solgt til film- og tv-giganten 20th Century Fox i høst. Også de franske rettighetene er solgt. Her hjemme er NRK Drama er allerede i gang med arbeidet med en ny sesong av serien.

Se første episode av «Mammon» her:

Norsk thriller. Journalisten Peter får tips fra en anonym kilde om en finansskandale. De knusende bevisene gjelder hans egen bror, direktør i et av Norges største selskaper. Peter velger likevel å la avisen gå ut med saken. Avsløringene får store konsekvenser for broren og Peter sliter med skyldfølelse. Peter får svært overraskende opplysninger av Økokrim-etterforskeren Vibeke, som gjør at han setter i gang nærmere undersøkelser. I noen av rollene: Jon Øigarden, Lena Kristin Ellingsen, Nils Ole Oftebro, Ingjerd Egeberg m.fl. Regi: Cecilie Mosli. (1:6)