Sørlandet sykehus erkjenner lovbrudd

Sørlandet sykehus erkjenner at loven ble brutt i behandlingen av en 15 år gammel jente som er siktet for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret i juli 2017.

Krimtekniker på vei inn til Coop Obs

En sommervikar ved Coop Obs ble i fjor drept da hun var på jobb på Sørlandssenteret.

Foto: Lars Eie / NRK

Det var 26. juli i fjor at 17 år gamle Marie Skuland og en kvinne på 23 år ble knivstukket på Sørlandssenteret i Kristiansand.

17-åringen døde av skadene drøye seks timer senere på Sørlandet sykehus. Samme dag ble en 15 år gammel jente pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk.

Lang forhistorie

15-åringen hadde en lang og komplisert forhistorie før hendelsen.

Klinikkdirektør Oddvar Sæther ved Klinikk for psykisk helse ved Sørlandet sykehus erkjenner nå at sykehuset har brutt loven i forbindelse med behandlingen av 15-åringen, skriver Fædrelandsvennen.

Avisen har fått innsyn i en rapport basert på sykehusets egen gransking, som nå er behandlet i Kvalitetsrådet.

Brukte ikke tiden godt nok

Rapporten er ifølge avisen oversendt til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder. Fylkesmannen er nå i sluttfasen med en tilsynsrapport overfor Sørlandet sykehus.

Rapporten fastslår blant annet at spesialisthelsetjenesten, mens jenta var akuttinnlagt, ikke brukte tiden godt nok til å utrede henne.

Rapporten avdekker også at sykehuset i stor grad har støttet seg på vurderingene til én og samme behandler, og at man burde ha skaffet seg alternative syn på diagnoser eller behandlingstiltak.