NRK Meny
Normal

Sordal vil låte friskt

Et elektrisk lydbilde blandes med god, gammel roots og americana. Kristiansandsbandet Sordal er klare for plateslipp i hjembyen.

Stein Roger Sordal

Frontfigur Stein Roger Sordal spiller på mange scener og strenger. Han er gitarist, vokalist, låtskriver og produsent. På merittlista har han blant annet oppvarming for den levende legenden; Bob Dylan.

Han er fast medlem i festbandet RadioJam og han har nettopp vært på en omfattende turné rundt i verden med sitt gamle heavy-band Green Carnation, som skal ha reunionkonsert i Kilden Teater-og Konserthus 26.november.

God hjelp

Bandet Sordal debuterte på plate i 2008, og har siden gitt ut tre album. «Chasing endorphins», som slippes nå, er deres første EP-utgivelse.

– Musikalsk er vi fremdeles i roots- og americana-sjangeren, men vi trengte et lettere lydbilde denne gangen, forklarer Stein Roger Sordal.

Han fikk derfor hjelp av sin gode venn og kollega Christer Cederberg til å mikse plata.

– Resultatet er et friskere lydbilde, men i god «Sordal-ånd». Jeg er veldig fornøyd med resultatet, smiler Stein Roger.

Det er tekster på engelsk som gjelder for Sordal, selv om Stein Roger gjerne «klunker» litt på norsk innimellom.

– Med Sordal skriver jeg på engelsk og det vil jeg fortsette med, understreker han. Han forteller at tekstene handler om hverdagslige ting, om kjærlighet og håp.

Stein Roger Sordal

– Musikalsk er vi fremdeles i roots og americana musikken, men vi trengte et lettere lydbilde denne gangen, sierStein Roger Sordal.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Erfarne og konsertklare

Sordal har vært et aktivt konsertband og spilt på blant annet Odderøya Live, Eikerapen Roots Festival og Ose Country Festival. På skrytelista står også supportjobber for Bryan Adams og John Fogerty.

På platseslippdagen 30. september inviterer bandet til konsert hos Onkel Aksel i hjembyen Kristiansand.

– Dette er friske låter som egner seg godt live, slår Stein Roger Sordal fast. – Vi skal ha med oss gjesteartister på scenen og gleder oss veldig til å spille de nye sangene for publikum.

Anmeldelse av Sordals nye EP: "Chasing Endorphins".