NRK Meny
Normal

Songdalen

Tradisjonelt er Songdalen en politisk stabil kommune, men i år kan direkte ordførervalg og et par politiske saker endre dette bildet.

Seks kandidater stiller, med slaget står vel i første rekke mellom ordfører Johnny Greibesland fra Senterpartiet, Aps Arna Olly Kristensen, Høyres Solveig Nordkvist og FrPs Arild Birkenes.

Songdalen er en typisk sovekommune for Kristiansand. Det er stor enighet om at barnehage og skole skal være godt utbygd for å få folk til å flytte til og bo i kommunen.

Det er også innenfor skole og fritid de store politiske sakene er.

Ballhall

Songdalen kommunestyre har vedtatt at det skal bygges en ballhall. Spørsmålet er hvor. Noen vil ha hallen i tilknytning til den som er på Nodeland i dag, andre vil ha den i forbindelse med den vedtatte nye skolen på Brirkelid. 

Dette blir en klassisk norsk lokaliseringsdebatt der partigrupper blir delt på midten. Dette blir den varme poteten i songdalsvalget.

Nytt rådhus

En annen politisk nøtt er om det skal bygges nytt rådhus til nesten 60 millioner kroner eller ikke. Det er på de rene at arbeidsforholdene i dagens rådhus ikke er de beste, men har kommunen råd?

Songdalen har nemlig trang økonomi og spørsmålet er om det er penger til både rådhus og storsatsing på skole, barnehage og nødvendig infrastruktur. Noen partier sier ja takk til begge deler, andre mener det må prioriteres.

Finansiering

Investorer har kjøpt Brennåsen senter og har planer for det. Det er også planer for næringsområder på Rosseland og i tillegg skal de eksisterende næringsområdene bygges ut.

Songdalen har nok av utfordringer og oppgaver som skal løses, spørsmålet er om det er penger til alt. Og bakom lurer eiendomsskatten, for det har ikke Songdalen i dag.