Løpeglede til tross for tropisk regnstorm

Kristiansands tredje sommerløp lokket tusenvis av løpeglade sørlendinger til byen til tross for kraftig regnvær.

Sommerløpet i Kristiansand 2014 ble våtere enn mange hadde håpet på.

– Det ble på mange måter den festen vi hadde håpet på. Jeg tror folk til slutt ga litt blaffen i været, sier løpsleder Finn Kollstad til arrangøren Fædrelandsvennen etter løpet.

Han løp selv løypa på ti kilometer, og forteller at han var godt fornøyd med løpet til tross for at det var kraftig uvær over hele Agder lørdag.

Det er tredje gang Sommerløpet blir arrangert i Kristiansand.

Ny løyperekord

Det var til slutt Abraham Syum som stakk av med den gjeveste pokalen under konkurransen. Med tiden 1.08.26 satte han ny løyperekord, og vant årets halvmaraton i Kristiansand.

Andreplassen gikk til Anebe Hunde med tiden 1.10.59, like foran Erik Bergersen og Johnny Stensvold.

Best blant kvinnene ble Kjersti Lerkerød med tiden 1.26.33.

Løypa er 21 kilometer lang og strekker seg rundt hele Kristiansand sentrum.

Se bildegalleri her:

Håpet på 2000

I går var over 1700 mennesker påmeldt til løpet som går gjennom Kristiansand sentrum.

– Jeg har jo et lite mål om at 2000 mennesker vil være med å løpe i morgen, sa løpsleder Finn Kollstad i forkant av Sommerløpet.

Sommerløpet arrangeres i samarbeid med Kristiansand løpeklubb og lokalavisa Fædrelandsvennen.