Sommerbåten har ankommet Farsund

NRKs sommerbåt er på vei nedover sørlandskysten og ble lørdag ettermiddag møtt av innbyggerne i Farsund. Neste uke får Mandal, Grimstad og Tvedestrand besøk.

Bli med oss på hele reisen fra Vadsø i nord til Oslo i sør gjennom 58 sommerdager

Programlederne Tore Strømøy og Haddy N’jie skal sammen med de andre ombord på Sommerbåten sette kurs mot sørlandskysten tidlig lørdag morgen.

Lila Elveseter Abrahamsen

Lila Abrahamsen fra Lyngdal vil opptre under Sommeråpent lørdag kveld.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

Båten passerer Lista rett over klokken 13, og det er ventet folkefest i Farsund når «MS Sjøkurs» legger til kai lørdag klokken 15.30. Samme kveld blir det direktesendt TV med musikk fra Vidar Busk og lyngdølen Lila Elveseter Abrahamsen.

Håper Sørlandet snur værtrenden

Stig Karlsen, prosjektleder for Sommeråpent, sier det er noe spesielt med å oppholde seg langs sørlandskysten på sommeren.

– Vi har store forventninger, for vi hører det er et stort engasjement rundt at båten kommer. Nå vil vi vise frem stedene og menneskene her, sier Karlsen.

Stig Karlsen

Sommeråpents prosjektleder Stig Karlsen gleder seg.

Været har ikke vist seg fra sin beste side på Sommerbåtens ferd. Derfor håper Karlsen at Sørlandet kan gjøre noe med den saken.

– Vi er ikke akkurat bortskjemt med en varm og god sommer så langt, så vi håper Sørlandet kan by på litt bedre temperaturer. Rett og slett mer sommervarme, ler Karlsen.

Og i neste uke overtar Dan Børge Akerø og Jeannette Platou som programledere når ferden går videre østover til Mandal, Grimstad og Tvedestrand.

Følg reiseruta her:

Laster kart, vennligst vent...