NRK Meny
Normal

Solgte ulovlig brennevin

En mann solgte ulolvlig brennvin og sigaretter i brorens restaurant, som kan miste skjenkebevillingen.

Konjakkflasker

Restaurant kan miste skjenkebevillingen.

Foto: Knut Falch / Scanpix

En restaurant i Kristiansand kan miste skjenkebevillingen på grunn av å ha solgt sigaretter og brennevin som trolig er smuglervarer. Eieren av restauranten har klaget på vedtaket om inndragning av skjenkebevillingen og sier det er en mistforståelse.

Administrasjonen foreslår for formannskapet at inndragningen opprettholdes.

Kjøpt på kaia

Under en kontroll i november i fjor i restauranten fant Tollvesenet blant annet over 30 liter øl, fem liter brennevin og 2400 sigaretter. Alle varene hadde utenlandsk merking. Restauranteieren fortalte tollerne at varene tilhørte hans bror, og at broren de sistre to-tre månedene hadde solgt tilsvarende varer gjennom restauranten. I utgangspunktet kunne ikke restauranten omsette brennevin og sigaretter.

Restauranteierens bror har innrømmet overfor Tollvesenet at han har kjøpt varene på kaia i Kristiansand. Han har også innrømmet å ha solgt eller gitt bort varene som ble lagret i restauranten.

Misforståelse

I klagen mener restuaranteieren gjennom sin advokat, at det hele beror på en mistforståelse mellom ham og tollerne og at han aldri har sitt sin bror selge varer i restauranten.

- Han har heller ikke vært klar over at broren har oppbevart varer i restauranten, skriver advokaten og ber om oppsettende virkning av vedtaket om å inndra skjenkebevillingen.

Innstillingen til formannskapet er at beviollingen inndras umiddelbart og at saken oversendes fylkesmannen.