Solgte tømmerbil billig - granskes

Blakstad videregående skole kan ha brutt reglene for salg av offentlig utstyr da en tømmerbil ble solgt gjennom en ansatt i Arendal trafikkstasjon.

uten takst og annonsering

Blakstad videregående skole

Bilsalget i regi av Blakstad videregående skole blir gransket. (ill.bilde)

Foto: Leif H. Dalen / NRK

Skolen solgte en fylkeskommunal tømmerbil uten godkjent takst og uten å annonsere salget..

Bilen skal først ha blitt vurdert av den ansatte på trafikkstasjonen, og deretter solgt til vedkommenes ektefelle for den nette pris av 10. 000 kroner.

Legger kortene på bordet

Rektor ved skolen, Nils Inge Øyna vil nå ha frem alle sider av saken.

– Skolen har bestemt seg for å legge alle kort på bordet, og vi har bedt fylkesrevisjonen gå gjennom saken for å se om det er gjort ting som gjør at vi bør endre på våre rutiner, sier Øyna.

Verd 6 - 8 ganger mer

Bilsalget i har nemlig skapt reaksjoner blant ansatte ved skolen i Froland og folk i den lokale tømmertransporten.

De reagerer på at ledelsen ved Blakstad skal ha solgt tømmerbilen for bare 10.000 kroner til kona til en ansatt ved Arendal trafikkstasjon, etter at mannen først skal ha gjort en vurdering av bilen ved trafikkstasjonen.

NRK har vært i kontakt med folk som kjenner dette markedet godt, og som hevder bilen er verd 60.000 - 80.000 kroner.

– Reglene er klare


Tømmerbilen som har vært brukt til undervisning ved den videderegående skolen er fylkeskommunal eiendom og det er strenge regler for slikt salg.

Bl.a skal den takseres av flere uavhenige personer. Det er også krav om at slike salg skal legges ut på det frie markedet, noe avd.lederen ved skolen bekrefter ikke har skjedd i denne saken.

Saken kom i går på bordet til fylkesrevisjonen i Aust-Agder, og leder der, Per Harald Røed, sier at det er helt tydelige regler for salg av offentlig eiendom.

– Kravene er veldig klare de - alt salg eller omsetning skal arrangeres gjennom offentlig kunngjøring så sant det ikke er materiell av uvesentlig verdi, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.