Solgte 13 brannbiler på en dag

Onsdag formiddag rullet 13 nye brannbiler ut fra produsenten i Flekkefjord. Torsdag blir det fest når de skal overleveres i Oslo.

En bedrift i Flekkefjord hadde i dag sin beste dag noensinne. De leverte fra seg tretten brannbiler til en og samme kunde.

Det er flekkefjordsbedriften Egenes brannteknikk som har laget bilene. Å se alle rulle av gårde, var stort for daglig leder, Stein Egenes.

– Det er nok den viktigste dagen i firmaets historie. Å levere 13 brannbiler på samme dag og til samme kunde, er veldig spesielt, sier han.

Biler for fremtiden

Bedriften har laget bilene på oppdrag fra Gjensidigestiftelsen, som utfordret dem til å lage biler med nyskapende teknologi.

Det mener Egenes bedriften har fått til.

En slik kontrakt betyr mye for bedriften.

– Den er viktig fordi den utgjør nesten en tredel av årsomsetningen og fordi vi har fått være med på å skape en innovative brannbiler for fremtidens norske brannvesen, sier Egenes.

Fest og overlevering torsdag

Torsdag blir det fest på Youngstorget. Da skal brannbilene deles ut til ulike brannvesen rundt om i landet. Justisministeren som skal stå for utdelingen.

Til da, er det noen ting som skal hemmeligholdes. Derfor fikk NRK kun lov til å filme bilene i fart onsdag.

– De som skal få disse bilene, har jo ikke sett dem ennå, sier Egenes.

Til sammen er det 36 biler som skal deles ut, 13 av dem produsert ved bedriften i Flekkefjord.

Gave fra Gjensidigestiftelsen

Samtlige biler er en gave fra Gjensidigestiftelsen i anledning stiftelsens 200 års jubileum i år.

Ifølge Egenes er brannbilene fra Flekkefjord et resultat av Gjensidigestiftelsens ønske om å heve standarden på det norske brannvesenet.

– Disse brannbilene er en del av det, sier han.