NRK Meny
Normal

Søker nå etter omkomne i Lindesnes

Seks fartøyer leter nå etter de tre savnede personene ved Lindesnes. Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen sier at leteaksjonen nå endres til et søk etter omkomne.

Lindesnes

Dårlig vær i leteområdet i Lindesnes.

Foto: Odd Rømteland/NRK

Hovedredningssentralen er ikke lenger med i letingen. Flere fiskere vil være med på søket og det vil bli brukt ekkolodd i håp om å lokalisere den forliste fiskebåten "Carina".

– Vi har seks fartøyer som går søk basert på informasjon som er hentet inn de siste døgnene, sier Bjart Garbrielsen.

– De leter nå etter omkomne på overflaten, og skal også forsøke å lokalisere vraket ved hjelp av utstyr de har om bord.

Dårlig vær

Det var ved 21-tiden onsdag kveld at redningsskøyta ble kalt ut etter at en fiskebåt var meldt saknet på sjøen mellom Lindesnes og Farsund. Mange deltok i søket etter båten med to erfarne fiskerne i 60-årene.

Torsdag morgen ble søket trappet opp. Både politi, Røde Kors, redningsskøyte og Sea King-helikopter deltok i søket etter de savnede mennene.

Torsdag ettermiddag tikket det inn melding fra Lindesnes fyr om at en ung mann hadde blitt tatt av en bølge. Det ble satt i gang søk etter mannen uten resultat.

Torsdag kveld slo politiet fast at alle de savnede trolig er omkommet.

Vanskelig letearbeid

Mens seks fartøyer deltar i letingen i dag, fredag, gjøres også et begrenset landsøk.

– 12-15 personer som har en relasjon til de omkomne, gjør noen små søk på noen få, men begrensede områder, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen.

Men været gjør letingen fra land vanskelig.

– Ved Lindesnes fyr er vi i dialog med fyrvokteren om hvor vidt det er tilrådelig å foreta strandsøk der ute. Hvis det blir mulig, setter vi i gang strandsøk langs fjellene ved fyret. Men det er fremdeles svært dårlig vær, og vi må hele tiden ta hensyn til sikkerheten til letemannskapene. Hvis en ikke kan nærme seg strandsonen, er det ikke noen mening i å lete, for det har ingen hensikt å gå på fjelltoppene og lete, sier Gabrielsen.

Dersom været bedrer seg, blir det startet søk også i strandsonen ved fyret i dag.