– Ny regjering gir håp for landslinje

Politikerne i Vest-Agder søker på nytt om å få egen landslinje for skiskyting i Sirdal.

skiskyting, Marte Olsbu

Sirdal videregående skole vil utdanne skiskyttere. Nå søker skolen på nytt.

Foto: NRK

Sist gang skolen søkte sa Kunnskapsdepartementet nei.

Leder for hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune, Olav Haavorstad (KrF), mener skiskytterlinje er viktig for rekrutteringen i Sør-Norge:

– Søknaden bygger på den samme som vi fikk avslag på i 2013, forteller Haavorstad.

Ny regjering

Han håper ny regjering betyr nye muligheter for Sirdal. Avslaget som skolen fikk i første omgang var basert på mangel på penger.

– Fylkesrådmannen signaliserte at det ikke var et endelig avslag, men basert på økonomi. Derfor søker vi på nytt nå, sier Haavorstad.

Fylkespolitikeren mener det er mange gode grunnen til å søke landslinje i Sirdal.

– Vi ønsker at Sirdal skal få et landslinjetilbud fordi det gir større stabilitet og rekruttering til skolen. Skolen har allerede et godt tilbud som anbefales av Norges Skiskytterforbund, sier Haavorstad.

Forsiktig optimist

Fylkespolitikerne skal behandle saken 29. april i år, og Haavorstad er optimist.

– Tilbakemeldingen fra administrasjonen er at de anbefaler oss å prøve på nytt. Jeg har ikke stor forhåpning om at det blir bedre mottatt denne gangen, men jeg håper på det. Vi er i kontakt med partiene for å understreke betydningen av søknaden vår, sier KrF-eren.

– Stort politisk trykk

Roger Grubben er i tillegg til landslagssjef i skiskyting, konstituert rektor ved Sirdal videregående skole. Hans synes det er bra at det er stort politisk press og vilje for at skolen skal få landslinje.

– Jeg håper at vi når fram. Vi har aldri hatt så stort politisk trykk tidligere. Vi håper at den nye regjeringen endrer litt retning i skolepolitikken, sier Grubben.

Sirdal videregående skole

Sirdal videregående skole forsøker på nytt å få landslinje i skiskyting.

Foto: Avisen Agder