NRK Meny
Normal

Tror rop om hjelp kom fra en fest

En stor redningsaksjon ble satt i gang ved Fevikodden i Grimstad etter rop om hjelp i området. Aksjonen ble avsluttet uten at noen hjelpetrengende ble funnet.

Redningsaksjon Fevikodden

Det ble brukt store ressurser i redningsaksjonen ved Fevikodden. Politi, brannmannskaper, helsepersonell og redningsselskapet søkte etter noen som trengte hjelp etter melding om rop om hjelp.

Foto: Sigbjørn Kristiansen / NRK

Nødetater og redningsskøyte satte i gang å lete etter en eller flere personer etter at politiet fikk melding om at man hadde hørt en person rope på hjelp.

Ifølge politiet var det usikkert om ropene kom fra land eller fra sjøen.

– Det var en person på land som meldte ifra om at han hadde hørt rop om hjelp, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt.

Politiet fikk melding klokka 17.08. Redningsskøyta og nødetatene ble sendt til stedet og 20 minutter etter var et søk satt i gang.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Islagt

Vaktoperatøren på Hovedredningssentralen Sør-Norge sa til NRK at sjøen er islagt i området og at søket derfor gikk noe saktere enn normalt.

– Det er litt problematisk med isen, men ikke verre enn at de fint klarer det. Det går sakte, men det går.

Fest på stedet

Klokka 19.00 sier politiet til NRK at redningsaksjonen avsluttes. Etter å ha brukt store ressurser og gjennomsøkt området er det ingenting som tyder på at noe galt har skjedd.

Det skal ha vært en fest i området, der det også har blitt fyrt opp et bål. Politiet mistenker at rop fra denne festen kan ha blitt oppfattet som rop fra noen som trenger hjelp.

Laster Twitter-innhold

Ifølge politiet på stedet skal ingen ha vært savnet i området.

Laster kart, vennligst vent...