NRK Meny
Normal

Sonarsøk etter knokler i Byfjorden

Politiet søker i dag med sonar i havnebassenget i Kristiansand etter det som kan være rester av et lik.

Sonarsøk i Byfjorden etter knokkelfunn

Sonarbåten Uve søker tirsdag med slepesonar i området mellom Odderøya og Fiskåtangen i Kristiansand etter det som kan være rester av et menneske.

En fisker fikk i mars det han mener var menneskeknokler på kroken. Han tok et bilde av det han fikk opp i båten og kastet det på sjøen igjen.

Fiskeren ringte politiet og fortalte om funnet. På bakgrunn av det fiskeren har fortalt og bildene han tok, vil politiet prøve å finne igjen det fiskeren fikk på kroken.

Politiet har nå engasjert et firma til å lete etter knoklene.

Søker med slepesonar

– Vi er ute med en slepesonar og søker etter det som ifølge politiet kan være rester av et lik, sier Birger Tvedt på sonarbåten Uve.

– Fiskeren fikk noe tøy, kanskje en sekk, med den han mente var menneskelignende knokler i. Vi prøver nå å finne igjen stedet der fiskeren kastet knoklene.

Båten søker nå i havnebassenget mellom Odderøya og Fiskåtangen. Ifølge Tvedt er det tåke, noe som gjør letinga vanskeligere.

– Vi gjør først et grovsøk på litt stor avstand og så må vi ta et nærsøk for å se om vi kjenner igjen noe på bunnen.

Dersom de i dag gjør noen funn, må disse undersøkes nærmere med miniubåt eller dykker.

– I dag skal vi bare finne posisjon. Dersom vi finner noen punkter, må disse dokumenteres og hentes av dykker, sier Tvedt.

Laster kart, vennligst vent...

Det søkes i Byfjorden i Kristiansand etter at en fisker før påske gjorde funn av den han selv mener kan være menneskeknokler.