NRK Meny
Normal

– Han ser fram til rettssaken

Mandag starter rettssaken mot sogneprest Arne Skare, som politiet mener har kommet med fiktive drapstrusler mot seg selv.

Arne Skare

Sognepresten i Bykle og Valle, Arne Skare, har vært sykemeldt siden han ble siktet, og har bodd på hemmelig adresse på Østlandet. Mandag må han tilbake til Valle og møte i retten.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Sognepresten fra Bykle og Valle er tiltalt for falsk forklaring etter å ha anmeldt trusler, og skadeverk på sin egen bil.

Avkuttet bremseslange

Tre av fire bremseslanger på prestens bil er kuttet av.

Foto: Setesdølen

I april fant sognepresten et bilde av seg selv i sin egen bil, og bildet var spiddet med en kniv . Senere ble bremseslangene på bilen hans kuttet av , og sognepresten kjørte av vegen. Skare hevder også at han har mottat trusselbrev i posten, dynket i parafin.

Presten hevder ukjente står bak truslene og skadeverket, men påtalemyndigheten tror ikke på noen av historiene. Bakgrunnen for mistanken mot presten er avvik i hans forklaringer rundt fysiske funn, samt tekniske spor.

Saken har vært bredt etterforsket, og Skare må nå møte i retten, tiltalt for falsk forklaring.

Hevder han er uskyldig

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen sier hans klient har tatt det svært tungt at han er tiltalt for falsk forklaring, og at han nå ser frem til å begynne på rettssaken.

Sveinung Søndervik Johnsen

Arne Skares forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, sier Skare holder fast på sine tidligere forklaringer.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

– For han vil det være en lettelse at saken kommer i gang og får sin avslutning, slik at han slipper å ha dette hengende over seg. Han har nå bodd et sted på Østlandet og vært sykemeldt, så det er klart at det å få en avslutning på denne saken er en lettelse for ham.

Sødnervik Johnsen sier Skare fortsatt holder fast på at han er uskyldig på alle punkter, og ser fram til å forklare for retten hva som virkelig har skjedd.

– Det er vårt utgangspunkt, at han står på de forklaringene han har gitt til politiet tidligere, og han har ikke forandret noe på de forklaringene.