Hopp til innhold

Søgne-ordfører i tenkeboksen

Søgne-ordfører Åse Severinsen er i tenkeboksen før hun neste uke skal svare valgkomiteen om hun ønsker å stille til valg for fire nye år som ordfører.

Åse Severinsen

Søgnes ordfører, Åse Severinsen, er enda ikke sikker på om hun ønsker fire nye år som ordfører.

Foto: Svein Sunsdal / NRK

– Noen kvelder har jeg bestemt meg for å fortsette, andre kvelder har jeg bestemt meg for at jeg skal gjøre noe annet, forteller Severinsen.

En av grunnene til at tanken på å slutte frister henne er at hun lengter tilbake til sin gamle jobb som rektor.

– Jeg trives veldig godt når ting går kjapt, og vil gjerne ha ting til å gå unna. Nå er det slik at andre gjør jobben og jeg effektuerer gjennom de politiske organene, sier hun.

Luksusproblem

Hun merker en veldig forskjell i jobben hun nå har hatt i tre år.

– Men samtidig har denne jobben et veldig greit innhold. Man lærer veldig mye. Det setter jeg stor pris på. Du treffer mange nye mennesker, du hjelpe mange og det er et helt annet liv enn å være rektor, sier Severinsen.

Åse Severinsen

Åse Severinsen er 65 prosent sikker på at hun vil gå opp trappa til ordførerkontoret i fire år til.

Foto: Svein Sunsdal / NRK

Severinsen var og er fortsatt veldig glad i skolen så hun føler at hun har et dilemma som hun velger å kalle for et luksusproblem.

Svarer valgkommiteen neste uke

– Kan man si at det er 70 prosent sjanse for at du fortsetter?

– Det er hvertfall 65 prosent. Nei, vi får se nå skal jeg svare valgkomiteen i neste uke så får vi se, sier Severinsen.

Fremover er det veldig mange store saker som venter. Blant dem er spørsmålet om kommunesammenslåing. Dette spørsmålet er en av grunnene til at ordføreren vurderer å fortsette.

– Det er mange tunge saker. For eksempel kommunereformen og sykehusstrukturen. Dessuten har vi holdt på med ny E39 i lang tid, sier ordføreren.