Snudde kampen og vant

ØIF Arendal tok søndag kveld en svært viktig seier i Postenligaen da de slo Nøtterøy 25-23. Arendalittene lå under med to mål til pause, men snudde kampen i andre omgang.

Andre Jørgensen Hofstøl, ØIF Arendal

André Jørgensen Hofstøl scoret fire mål mot Nøtterøy søndag. Lagets toppscorer ble Einar Hrafnsson med fem mål. (Bildet er fra en tidligere kamp.)

– Det var en intens batalje med mange høydepunkter og spennende øyeblikk, sier sportslig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen.

Han forteller det var nervepirrende for alle på laglederbenkene og de publikummerne som hadde møtt opp i Nøtterøy hallen.

– Slik en håndballkamp skal være egentlig. I forhold til dramatikken var den akkurat en slik kamp folk kommer for å se. Den hadde alt, sier han.

Seier som kostet

Laget er svært godt fornøyd med å gå seirende ut av det heftige og viktige oppgjøret, men seieren kom ikke billig.

ØIF Arendal fikk åtte to minutters utvisninger i løpet av kampen, mot hjemmelagets tre. Eirik Heia Pedersen fikk rødt kort og to spiller ble skadet.

– Ola Sørdahl fikk fingeren ut av ledd og David Svenningsen skadet kneet. Så selv om vi fikk poeng fikk vi også en del med oss hjem som vi ikke skulle hatt, sier Michelsen.

Det er fare for at David Svenningsen har røket korsbåndet. I så fall mister han resten av sesongen. Han skal nå til MR-undersøkelse.

Sørdahl som fikk fingeren ut av ledd er trolig klar til neste kamp om én uke.

Skjebnekamp

Kampen var på forhånd utpekt som en skjebnekamp. Før søndagens oppgjør lå Nøtterøy tredje sist, på kvalifiseringsplassen, mens ØIF Arendal lå på plassen over.

Hjemmelaget ledet med to må til pause. Arendal spilte seg inn igjen i kampen i andre omgang, men med drøyt åtte minutter igjen på klokka tok Nøtterøy igjen ledelsen, 22-21.

Arendal slo imidlertid kraftig tilbake og avgjorde kampen med fire scoringer på de neste seks minuttene. Sluttresultatet ble 23-25.