NRK Meny
Normal

– Det kommer mer snø på Sørlandet

Vinteren holder stand. – Det kommer mer snø på Sørlandet, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss. Det er foreløpig ikke meldt om større problemer i morgentrafikken.

Statens Vegvesen stopper trailere

Slik så det ut på E39 ved Rige tirsdag ettermiddag. Da stanset Vegvesenet en rekke vogntog og lastebiler som ikke var godt nok skodd.

Foto: Hilde Skarvøy Gjestland

Nedsnødde biler, igjensnødde og glatte veier preger denne februarmorgenen. Politiet melder også om noen vogntog som har trøbbel.

  • Ved 7-tiden står det blant annet en trailer fast ved avkjørselen til Mjåvann industriområde utenfor Kristiansand.
  • Klokken 7.12 melder politiet at det har vært en ulykke på fylkesvei 107 i Songdalen. En ATV og en bil er involvert. Føreren av ATV'en er kjørt til sykehus i ambulanse.
  • Tirsdag ettermiddag oppfordret vegvesenet folk om å la bilen stå

Mindre snø lengst vest

Det er mindre snø jo lenger Vest i Vest-Agder man kommer. I Flekkefjord er det minus to grader, og ikke noe snø.

Snøgrensa går et sted mellom Mandal og Lindesnes.

Kristian Gislefoss

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss sier det kommer mer snø.

Foto: Bård Gudim

– Vi kan trekke en linje fra kysten der og innover i landet. Så er det snø øst for denne linja. Dette været kommer feiende østfra, dermed kommer det seg liksom ikke helt bort til Lindesnes, Lista og Flekkefjord. De ligger litt i le for snøværet, sier Gislefoss.

I mange områder har det nå snødd i over ett døgn.

– Og det kommer mer. Litt mindre i dag enn i går, men det vil komme snø. Men fredag og lørdag kan det bli enda mer påfyll av snø. Så nå har vi endelig fått vinter på Sørlandet.

Effektiv kulde

– Og den kalde lufta fra Sibir gjør at snøen blir liggende også. Men det er ikke uvanlig kaldt. På Hovden var det i natt minus 13 grader og nesten ikke vind. På Lindesnes var det minus fire grader. Men på grunn av nordøstlig stiv kuling så er den følte temperaturen minus 15 grader, altså kaldere enn på Hovden, forklarer Kristian Gislefoss.