– Jeg har aldri opplevd så mye snø som nå

Hytteturister flere steder i fjellet på Sørlandet kan ikke huske slike snømengder som nå. Med snøfallet i helga er snødybden på nær 2,5 meter på Bortelid. Og det er mer snø i vente.

Hytteturister flere steder i fjellet på Sørlandet kan ikke huske slike snømengder som nå. Med snøfallet i helga er snødybden på nær 2,5 meter på Bortelid. Og det er mer snø i vente.

VIDEO: Se video fra Bortelid.

På flere populære utfartssteder og hytteområder er det så mye snø at hytter og biler er helt nedsnødd. Folk måtte grave frem hytta ve ankomst før helga, og brøyte seg vei tilbake til bilen morgenen etter, på grunn av at snøen fortsatte å falle. .

– I natt snødde det cirka 10 centimeter, og natt til lørdag kom det 20 centimeter snø. Totalt er det nå 2,2 meter med snø ved hytta vår, sier Atle Skoglie til NRK.no.

– Da vi kom til hytta måtte vi brøyte oss frem til inngangen. I tillegg brukte vi opp mot fire timer på å måke av taket på hytta, ettersom mengdene var for store til at det ville være trygt i med så mye snø på taket, sier han.

Atle Skoglie er på hytta på Bortelid i helgen, og har aldri opplevd i en lignende snøvinter.

– Det har det vært helt fantastisk, etter å ha vært her hver vinter i åtte år, har jeg aldri opplevd så mye snø som nå, sier Skoglie.

Knut Arne Nilsen graver frem skuter

Knut Arne Nilsen måtte grave 1,5 meter ned for å få snøskuteren opp etter at han kjørte den fast.

Foto: Stein Knut Hoverak / tipser

Snøskuffing fra hyttetak

Morten Teinum sendte kona på taket med spade for å skuffe snø.

Foto: Morten Teinum / tipser
Snøskavl i Brokke

Under denne skavlen skal det, ifølge Marit Brokke, befinne seg et inngangsparti til en hytte i Brokke.

Foto: Marit Brokke

Snøskuteren ble begravd

På Byglandsheia bommet Knut Arne Nilsen litt på veien inn til hytta, og kjørte rett inn i en snøfonn. Dermed måtte han grave 1,5 meter ned i snøen for å få snøskuteren frem igjen.

I Brokke i Setesdal forteller Marit Brokkeat han har sendt kona opp på hyttetaket for å skuffe snø.

I Brokke er det over halvannen meter snø, og hytteeiere oppfordres på nettsiden Brokke.com til å sjekke takene på hyttene sine på grunn av de store snømengdene.

Mer snø i vente

Ved skisenteret på Bortelid i Åseral kommune melder Bortelidportalen om 2,46 meter med snø.

På Hovden øverst i Setesdal har det falt 10 centimeter nysnø i natt og i morgentimene, og 1,65 meter snø i det nedre området av Hovden alpinsenter, ifølge Skiinfo.no. Det er litt mindre snø oppe i høyden.

På Ljosland meldes det at det nå ha sluttet å snø etter at det har lavet ned i flere dager. Totalt skal det nå være 2,95 meter ved Ljosland fjellstove

Langs sørlandskysten er det utover søndagen ventet liten kuling med enkelte regnbyger. Mens i fjellet over 400 meter meldes det om enda mer snø.

Samtidig er det lysning i sikte for de som er lei av nedbør. Mandag vil sola være synlig over store deler av Sørlandet.