NRK Meny
Normal

Alt klart for Hovefestivalen

Festivalområdet til Hovefestivalen bygges nå på Tromøy i Arendal. Nytt av året er et speilrom, der forfengelige festivaldeltakere får tilgang til blant annet rettetang og hårføner.

Hove 08

Neste uke blir Tromøy i Arendal igjen fylt opp med tusenvis av festivaldeltakere, når den femte Hovefestivalen starter.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Det er full aktivitet på Hove om dagen, bare ei drøy uke før festivalfolket kommer. Tirsdag 26. juni braker løs, med 12 000 campere og verdensartister på scenen.

Bygging av scener og boder er godt i gang, og kilometervis med gjerder er allerede satt opp rundt festivalområdet.

Benedikte Nilsen

Daglig leder i Hovefestivalen, Benedikte Nilsen, scanner Yr.no hele døgnet. Hun krysser fingrene for at festivalen slipper unna regn og gjørme i år.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det eneste som kan skape problemer nå er været, mener daglig leder i Hovefestivalen, Benedikte Nilsen.

– Jeg scanner Yr.no hele døgnet for tida. Været er min største bekymring. Alt har gått smertefritt til nå, men vår største utfordringene er helt klart været, sier Nilsen.

– Hvordan ser det ut da?

– Det ser bra ut. Det meldes 10 grader om natta og 15-16 grader om dagen. Blir det sånn er jeg fornøyd. Jeg trenger ikke tropevarme, og ikke sol heller, bare ikke regn!

Lager speilsalong

Festivalen går nå inn i sitt femte år og mye er blitt profesjonalisert og klarlagt gjennom årene som har gått.

Men nytt av året er et tilbud til forfengelige festivaldeltakere, som får eget telt hvor de kan stelle hår og sminke seg. Her skal det være to hårstylister, speil og andre ting man kan trenge for å føle seg vel mens man sover i telt.

Hovefestivalen mandag

Når man sover i telt føler man seg kanskje litt ekstra sjuskete. Derfor blir det i år satt opp en egen speilsalong. I teltet ved siden av får man også tilgang til PC hvor man kan blogge.

Foto: Sigtor Kjetså

– Jeg kaller det «jenteområdet», men det er et speilrom der det vil komme hårtørkere, rettetenger, sminke og speil. Altså, gutter kan selvfølgelig også bruke det, sier festivalsjef Ian Donaldsen.

Mylder av nasjonaliteter

Hoveområdet er akkurat nå er mylder av folk fra ulike nasjonaliteter som arbeider nærmest døgnet rundt for å få tingene ferdige.

Britiske Martin arbeider med Hoves nye gigantiske scatepark, som Greenpeace har sponset med miljøvennlige tresorter, som skal matche festalens image.

Den store scenen som er under bygging er det Justin Piccary som har ansvar for. Han tar i bruk klatreustyr og hjelm, for å få opp riggen på en scene som brukes rundt om i hele verden.

– Den er stor. Og det tar tid og innsats å få den opp. Vi er ni stykker som holde på. De fleste er australienere, men her er også et par engelskmenn som klatrer og bygger.

– Har du vært på Hove før?

– Ja, dette er mitt fjerde år. Jeg elsker å komme tilbake. Kvinnene er pene her, så det hjelper, sier Piccary.