Dyreparken bygger safaritelt

Fra og med neste sommer skal det være mulig å overnatte i telt i Dyreparken i Kristiansand. Parken er i gang med byggingen av 19 safaritelt i ulik størrelse, for å kunne tilby gjester rimeligere overnatting.

Safaricamp i Dyreparken

Sommeren 2019 åpner Dyreparken for telting – i permanente telt som parken skal bygge. 19 telt i ulik størrelse skal tilby gjestene rimeligere overnatting.

Foto: Dyreparken

– Litt av poenget er at det skal være rimeligere enn det man tradisjonelt sett har forbundet med å overnatte i Dyreparken, sa administrerende direktør Per Arnstein Aamot da planene ble presentert tirsdag formiddag.

– Sånn som det er i dag, er det ganske kostbart å overnatte. Det er ikke til å legge skjul på, sier Aamot.

Safaritelt

19 permanente telt av ulik størrelse skal stå klar for gjestene fra juni neste sommer. Dyreparken har allerede bygget ett telt så folk kan se.

Foto: Leif Dalen / NRK

Har fått kritikk

Går alt etter planen, vil 19 safaritelt i ulik størrelse stå ferdig like ved Dyreparkens hovedinngang i juni neste år.

– De minste enhetene er for to personer, de største for seks personer. Nå tester vi ut 19 telt i første omgang, og så er planen å bygge dette ut i 2020, sier Aamot.

Dyreparken har tidligere fått kritikk for høye priser, og direktøren innrømmer at det nye tilbudet delvis er en svar på den kritikken:

– Ja, men samtidig er det slik at vi er en kommersiell bedrift. Vi forsøker ikke å skjule oss bak at vi ikke er det. Men det er klart at vi trenger å ta et større grep om de som ikke ønsker å bruke så mye penger på overnatting, og dette er et svar på det, sier han.

Dyreparken telt vises fram

Direktør Øyvind Eikaas for overnatting i Dyreparken.

Foto: Leif Dalen / NRK

Hundretalls millioner

Dyreparken tror også folk vil bli boende lengre i parken, om overnattingen blir rimeligere. Direktøren har tro på konseptet.

– Det blir som et hotellrom, med blafrende vegger. Du skal bo som om du bor på savannen, med en ordentlig seng og i noen tilfeller toalett og dusj i teltet, sier Aamot.

Den første utbyggingen av safaricampen, vil koste mellom 5 og 10 millioner kroner.

– Men i løpet av noen år kommer vi til å bruke et hundretalls millioner kroner på videre utbygging.

Utvider Sabeltanns verden

På pressekonferansen tirsdag ble det også kjent at Kaptein Sabeltanns Verden skal bygges ut for 50 millioner kroner de neste fire-fem årene.

Blant annet skal det komme to nye attraksjoner: «Den Hemmelige Gullskatten» og «Den Forheksede Labyrinten».

– Jeg har gått en stund og følt at Kaptein Sabeltanns verden har sakket akterut. Den har vært litt foreldet på en måte. Det har vært for lite opplevelser, og for lite miljø der, sier opphavsmann Terje Formoe.