Smugfilmet sex på fest – nå må sørlending (24) i fengsel

En 24 år gammel sørlending har blitt dømt for å ha smugfilmet to personer som hadde sex, uten at personene var klar over det. Filmen ble deretter lastet opp og delt i en lukket Facebook-gruppe.

Aust-Agder Tingrett

24-åringen må nå sone 75 dager i fengsel.

Foto: Leif Dalen / NRK

Mannen har erkjent forholdene, og hans forsvarer Pål Eide uttalte tidligere i denne uken til NRK at hans klient er lei seg for hva han har gjort. Det var Fædrelandsvennen som først omtalte dommen.

– Han forteller at han har tatt opp filmen av noe som skjedde mellom noen andre festdeltakere. Han er lei seg for at det ble gjort og publisert til en gruppe på Facebook. Det skulle ikke ha vært gjort, sa Eide til NRK tidligere denne uka.

Filmet sex

Hendelsen skjedde 1. juledag i fjor på en privat fest. 24-åringen filmet to jenter, ei på 16 år og ei på 19. Først ble det filmet da jentene kysset på en sofa, og mannen fulgte etter da de senere gikk inn på badet.

– Mens dette skjedde filmet tiltalte med sin mobiltelefon at han gikk mot en ulåst baderomsdør og at han åpnet døren. [Fornærmede (16)] snudde seg mot tiltalte idet hun hørte døra ble åpnet og tiltalte trakk seg deretter ut og lukket døra, står det i dommen.

Delt på Messenger

Filmklippene av begge hendelsene ble veldig kort tid etter delt i en lukket Messenger-gruppe på Facebook, og jentene oppdaget dette senere. De ba den domfelte om å slette filmen, noe han ikke gjorde. I politiavhør nektet også den domfelte for å ha gjort det han nå er dømt for.

Aust-Agder tingrett dømte mannen til 75 dagers fengsel, og å betale henholdsvis 25.000 kroner og 10.000 kroner til den 16-årige og den 19-årige jenta. Mannen må også betale 3000 kroner i saksomkostninger.