Fulle sydenfly fra Kjevik

De fleste av de store reiseselskapene forteller om fullbookede fly fra Kjevik til varmere strøk i høstferien. Det er derimot gode sjanser for å få plass på danskebåten, eller rett og slett nyte høstsola hjemme.

Noen sørlendinger skal til Barcelona, andre skal være hjemme og nyte det fine høstværet.

NETT-TV: Noen sørlendinger reiser til Barcelona, andre blir hjemme og nyter høstsola.

Fredag starter høstferien for de aller fleste på Sørlandet. Etter en svært god og solrik sommer i landsdelen er det likevel mange som velger å reise til varmere strøk før vinteren.

Chania, Kreta

Chania på Kreta er et populært reisemål, ikke minst i høstferien. Men hvis dette frister burde du ha bestilt for lenge siden.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Tidlig fullt fra Kjevik

Reiseselskapene Ving og Apollo forteller om smekkfulle fly fra Kjevik.

– Fra Kjevik går det direktefly til Chania på Kreta og det ble tidlig fullt. Vi har noen få ledige plasser fra Oslo, men det begynner å bli fullt på disse reisene også nå, forteller informasjonssjef i Apollo, Helen Begby.

Dersom man ønsker å dra til Syden i høstferien, bør man ifølge Begby allerede bestille før sommeren.

– Det er nok veldig mange som har hatt et ønske om å forlenge sommeren, til tross for en svært bra sommer i landsdelen i år. De som regnet med at de kunne vente med å bestille til de siste ukene, har nok vært for sent ute, sier hun.

Muligheter for kort storbyferie

Flynonstop forteller at det er få muligheter hos dem til å komme seg utenlands i høstferien.

– Det meste er fullbooket, forteller salgssjef Christer Paulsen i Flynonstop.

Han legger til at det fortsatt er noen plasser til London fra tirsdag til torsdag, og til Barcelona fra tirsdag til lørdag.

– Vi er meget godt fornøyd med booking i høstferien, og det ser ut som om mange sørlendinger ønsker å reise utenlands, sier Paulsen.

Mallorca populært

Også Ving er fullbooket i høstferien. Fra Kjevik flyr de til Mallorca.

– Der har det vært fullt helt frem til nå, men i dag ser vi at det er fem ledige plasser på en ukes ferie til Mallorca fra Kjevik med flyvning lørdag morgen. Mallorca er et av det mest populære reisemål og det som tidligst blir utsolgt, forteller Marie-Anne Zachrisson, salgs- og driftsdirektør i Ving.

Men her gjelder å være rask på avtrekkeren.

– Det er mest sannsynlig noen som har avbestilt i siste liten, så man må nok være rask for å sikre seg disse plassene, råder hun.

Mange sørlendinger velger også å kjøre til Sola i Stavanger eller Torp i Sandefjord, men også der er det fullbooket.

– Alltid mange bestillinger i høstferien

Sommerhus i Danmark

For dem som er sent ute eller som vil styre unna sol og varme i Middelhavet, er Danmark et alternativ der det skal være gode sjanser for å få plass på ferja.

Foto: ScanStock
SuperSpeed 1

Det begynner å bli fullt også på flere av avgangene fra Kristiansand til Danmark, men fremdeles er det ledige billetter hos Color Line.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Zachrisson er litt overrasket over pågangen i år ettersom sommeren på Sør – og Østlandet var så bra i år.

– Man kunne nesten trodd at det var omvendt, at det var mindre pågang i år, men høstferien er en uke sammen med jul – og vinterferien som er veldig populær og der det alltid er mange bestillinger, sier hun.

Star Tour flyr fra Kjevik til Antalya i Tyrkia og til Kypros. Både lørdag (i morgen) og mandag er det utsolgt til begge disse reisemålene, så heller ikke der er det håp for dem som er ute i siste liten.

Ledige danmarksturer

Har du derimot mer lyst på en tur til vårt naboland i sør, kan linjedirektør i Color Line fortelle at de fremdeles har ledige plasser fra Kristiansand til Hirtshals.

– Det er ikke helt fullt enda, men fredag og lørdag morgen ser vi at det ligger inne mange bestillinger. Vi merker helt klart at det er mer trøkk enn det normalt er i en helg i september, sier Odd Grønberg.

Også til uka er det mange ledige dagsturer for dem som ønsker det.

– Men på de mest populære avgangen våre, som for eksempel lørdag morgen begynner det å bli fullt, sier han.