NRK Meny
Normal

Småpartiene kan avgjøre

Småpartiene i Kristiansand kan avgjøre om dommen mot Kristiansand havn blir anket.

Fullsatt bystyresal

Onsdag skal bystyret i Kristiansand ta stilling til om Kristiansand Havn bør anke saken mot Fjord Line, etter at tingretten dømte havna til å måtte betale erstatning.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Bystyret skal onsdag bestemme om de vil anke saken som Kristiansand Havn tapte mot Fjord Line .

Fjord Line saksøkte havna for tapte inntekter etter at havna nektet rederiet å drive en katamaranrute mellom Kristiansand og Hirtshals sommeren 2009. Havna krevde helårsdrift og godstrafikk for at den nye ruta skulle godkjennes, men Kristiansand tingrett slo fast at dette var ulovlig, og dømte havna til å betale erstatning til Fjord Line.

Jørgen Kristiansen KrF

KrFs Jørgen Kristiansen.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Styret i Kristiansand Havn har gått inn for å anke saken . Nå skal politikerne si sitt. I går hadde partiene i Kristiansand gruppemøter, og marginene for eller imot anke er små.

Kristelig Folkeparti vil trolig gå imot å anke avgjørelsen fra tingretten. KrFs gruppeleder Jørgen Kristiansen tror småpartiene blir avgjørende.

– Skulle et slikt spørsmål dukke opp, ville nok ganske mange være imot en anke og ganske mange være for en anke. Noen av småpartiene vil nok til sjuende og sist avgjøre spørsmålet.

Mange har ikke bestemt seg

Etter det NRK erfarer må KrF og Frp ha stemmene til Venstre og SV for å få flertall i bystyret. Gruppeleder Dag Vige i Venstre sier de ikke har avgjort hva de vil gå for, og at det er et kvalitetsstempel for bystyret at enkeltstemmer vil avgjøre saken.

Dag Vige

Venstres Dag Vige.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det synes jeg at er en kvalitet i seg selv. Det bare forteller at saken er et kjempedilemma og at det er vanskelig. Det forteller meg også at det ikke er bra å være skråsikker.

På onsdag vil bystyret få ei orientering i saken. Jørgen Kristiansen er usikker på utfallet.

– Det tror jeg foreløpig er helt åpent. Jeg har ikke snakket med alle gruppelederne i de andre partiene, men det ser ut som om det er ganske jevnt.