NRK Meny
Normal

Droppet ut av skolen – vil bli fylkesordfører

Halvveis gjennom videregående sluttet Torunn Ostad på skolen fordi hun kjedet seg. Nå underviser hun ved den samme skolen og er Høyres fylkesordførerkandidat i Aust-Agder.

Torunn Ostad (H)
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Valglogo

– Etter halvannet år på videregående sluttet jeg og tenkte jeg kunne klare det like bra på egen hånd. Det var nok en blanding av ungdommelig overmot og utålmodighet, sier Ostad.

Det var ikke problemer som gjorde at hun sluttet på skolen. Tvert i mot. Resultatene var gode og hun følte ikke lærerne klarte å utfordre elevene nok.

– Ting gikk for sakte. Det var rett og slett kjedelig. Jeg sluttet på skolen og tok alle eksamenene på egen hånd, sier Ostad.

I ettertid tror hun ikke det var noen god avgjørelse.

– Jeg fikk gode resultater, men hadde nok lært mer om jeg hadde hørt på lærerne og blitt på skolen, sier Ostad.

I dag er hun adjunkt og underviser i språkfag ved Dahlske videregående skole i Grimstad, hvor hun selv var elev gjennom halve videregående.

– Min egen erfaring fra videregående har nok lært meg hvor viktig det er å se hver enkelt elev og ikke bare på resultatene. Jeg tror skolen i dag er mye bedre på å ivareta elevene enn da jeg selv var elev, sier Ostad.

Familien

Ostad kommer utvilsom fra en engasjert familie. Hun var i tenårene da begge foreldrene ble valgt inn i kommunestyret samtidig.

– Det har preget hverdagen vår med diskusjoner rundt politiske saker og andre ting, sier Ostad.

Vi har mange meninger i familien vår.

Torunn Ostad, fylkesordførerkandidat Aust-Agder (H)

Familietradisjonen fortsetter. I år står også Ostad datter på valglistene til både fylkesvalget og kommunevalget.

Samfunnet

Drivkraften i Ostads engasjement bunner i et ønske om å bidra til å gjøre samfunnet bedre for hver enkelt.

– Det er det viktige både i politikken og i jobben min. Jeg har jobbet både i fengsel og med elever med utfordringer, og man ser ofte at systemet ikke passer så godt for de menneskene det er laget for å ivareta, sier Ostad.

– Å sørge for at samfunnet gir muligheter for den enkelte til å utvikle seg er kanskje det som er drivkraften min, sier Ostad.

Samarbeid

Ostad legger vekt på samarbeid og vil være offensiv ovenfor kommunene dersom hun blir fylkesordfører.

– Det er veldig viktig for meg å samarbeide med kommunene om å løfte landsdelen. Blir jeg fylkesordfører er noe av det første jeg vil gjøre å reise rundt og snakke med dem som styrer i kommunene. Da kan vi legge en plan for hva som er viktig å fokusere på, sier Ostad.

Nå det kommer til politiske saker står skolepolitikken sentralt for henne.

– Kunnskap er den viktigste saken for Høyre og det er den viktigste saken for landsdelen vår, både når det gjelder å sikre seg mot arbeidsledighet og gjøre skolene enda bedre, sier Ostad.