NRK Meny
Normal

Slutter etter 20 år i politikken

Etter 20 år som folkevalgt i både Aust- og Vest-Agder har Torbjørn Urfjell (SV) bestemt seg for at han ikke stiller til valg til høsten.

Torbjørn Urfjell

Torbjørn Urfjell har sagt mye og mangt fra en politisk talerstol, men nå er det slutt.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Han er en av de mest profilerte SV-erne i landsdelen, og har vært i lokalpolitikken i både Kristiansand og Gjerstad og i fylkespolitikken i både Aust- og Vest-Agder.

Han begynte sin politiske karriere i Sosialistisk Venstre (SV) som 17-åring.

– 20 år er lang tid og jeg har fått lov av SV og velgerne å gjøre mange morsomme ting. Jeg har fått være med på utviklingen på Sørlandet og vært med å kjempe, sier Urfjell.

– Sunt å gi seg

Torbjørn Urfjell

Torbjørn Urfjell har deltatt på et utall politiske møter i sin politiske karriere.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Han sier det er mange politisk sultne og engasjerte i SV som nå kan overta etter ham.

– Nå er det på tide at det er noen andre som representerer SV. Og jeg tenker at det er sunt å gi seg. Folk bør ikke sitte i 20 år i folkevalgte verv, sier han.

Urfjell sier det har vært morsomt å være med på noe av kulturendringen på Sørlandet gjennom disse årene.

– Det har vært veldig moro å være med på noe av kulturendringen og kulturpolitikken i landsdelen. Jeg har fått være med på store satsinger innenfor dette feltet. Også ser en jo innenfor dette feltet at man må fighte hver dag for de politiske seire man har fått, for at man ikke skal få tilbakeskritt, sier han.

Den største nedturen

– Hva har vært den største nedturen i ditt politiske liv?

– Det jeg er minst fornøyd med er at vi ikke har kommet lenger i omstilling i grønn retning på Sørlandet. Vi har fått til en målsetting om at vi skal være miljøledende, men jeg synes vi i for liten grad har skapt miljøarbeidsplasser og skapt virksomhet rundt miljø. Også er jeg lei meg for at vi ikke har klart å bedre levekårene generelt i landsdelen.

– Var det en nedtur for deg å ikke komme inn på Stortinget?

– For meg personlig var det ikke noen nedtur. Jeg har fått gjøre mange gilde oppgaver utenfor Stortinget. Jeg har fått lov til å jobbe i regjeringsapparatet og være folkevalgt på flere nivåer. Så jeg har hatt veldig mange morsomme oppgaver i politikken.

– Hva vil du gjøre nå?

– Jeg kommer til å være et samfunnsengasjert menneske og jeg kommer til å arbeide for å få valgt inn partifeller i fylkestinget til høsten. Og jeg kommer til å engasjere meg i kirkevalget til høsten. Jeg har lyst til å få byttet ut de som sitter i bispedømmerådet i dag med folk som er mer åpne for ekteskap for alle i kirka, avslutter Urfjell.