Slo Vidar Kleppe i hodet

Et profilert AKP-medlem er tiltalt for vold mot Demokratenes leder Vidar Kleppe.

Demonstrasjon mot Demokratene i august 2005
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Stig Berntsen, tidligere nestleder i AKP, er tiltalt for legemsfornærmelse etter at han slo Kleppe i hodet med en plakat under et valgmøte i Oslo i august i fjor.

Berntsen har nektet å vedta en bot for forholdet, skriver Dagbladet.

Kleppe mener tiltalen er viktig, og at angrep mot politikere nå tas mer alvorlig etter at en person ble tiltalt for å ha kastet en bløtkake mot finansminister Kristin Halvorsen.

 

Ytringsfrihet

- Politi og påtalemyndigheter ser nå at her kan det ikke forskjellbehandles, og det tror jeg danner grunnlaget for at de har tatt ut tiltalen mot Berntsen, sier Kleppe.

Vern om ytringsfriheten er viktig, sier Kleppe. - Selv om man er uenig politisk,  så må det være mulig å si hva man står for uten at man blir møtt med demonstrasjoner.

Stoppet valgmøte 

Det var under et valgmøte på Egertorget i Oslo 22. august i fjor at demonstranter blant annet bombarderte Kleppe med egg og knuste mikrofonen hans da han forsøkte å tale.

Berntsen har ifølge Dagbladet nektet å vedta boten.

Politiet klarte ikke å hindre at 40-50 demonstranter fra SOS Rasisme, Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom og AUF omringet Kleppe og ropte «Ingen rasister i våre gater».