NRK Meny
Normal

Sparket ned i ambulansen under utrykning

Ei 20 år gammel kvinne fra Aust-Agder er tiltalt for å ha slått og sparket en helsearbeider i ambulansen som var på vei til sykehuset i Arendal.

Illustrasjonsfoto (scanpix)

Ei kvinne er tiltalt for å ha sparket til en ambulansearbeider på vei til sykehuset i Arendal.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Det var i slutten av juli i fjor at ei 20 år gammel kvinne ble transportert til sykehuset i Arendal. Under transporten ble en av ambulansemedarbeiderne angrepet av den 20 år gamle kvinnen.

Slo og sparket i hodet

Ambulansemedarbeideren ble slått og sparket i hodet flere ganger under transporten. Medarbeideren fikk hjernerystelse og problemer med synet, dobbelt syn og vanskeligheter med å lese, heter det i tiltalen som statsadvokat Dennis Danielsen har skrevet.

Kvinnen er også tiltalt for å ha hindret en offentlig tjenestemann fordi ambulansearbeideren ble slått og sparket.

20-åringen er tiltalt for straffelovens paragraf 229, som omhandler legemsbeskadigelse som fører til at offeret er arbeidsufør i mer en 14 dager.

Sjeldent med grov vold

Leder for prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus, Helge Abrahamsen, sier til NRK at det er sjeldent ambulansepersonell blir utsatt for grov vold. Men det skjer ofte at pasientene er utagerende.

– Når det gjelder utagerende pasienter forekommer det. Det kan være urolige pasienter, rus eller psykiatri. Men det er sjeldent at det går så langt som slag og spark, sier Abrahamsen.

Abrahamsen mener at ambulansepersonellet i likhet med legevakta kan være utsatt for aggressive personer som trenger hjelp.

Da gjelder det å ikke eskalere situasjonen, men å roe den ned, forteller Abrahamsen.