NRK Meny
Normal

– Kristiansand er passe stor for en musiker

Han stortrives i det sørlandske musikkmiljøet og feirer våren med å slippe sin tredje singel. Til høsten kommer Mads With med full debutplate.

Mads With

Mads With slipper sin tredje singel. Til høsten kommer debutplata.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Mads With flyttet fra Oslo til Kristiansand for fem år siden. Han er aktiv i musikk- og kulturmiljøet i det som for tiden er hjembyen hans. Neste år er han ferdig med sitt masterstudium ved UiA og han syntes han bor i en by som er akkurat passe stor for en musiker.

Trives som sørlending

– Det er mange muligheter til å få vist seg frem som musiker i Kristiansand, sier Mads With.

Mads With

Mads With har etter hvert fått mye spilleerfaring. Nå føler han seg trygg på scenen.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Selv er han med på å arrangere en konsertserie som heter Akustisk Søndag, som er en scene for både lokale og nasjonale navn.

– Da jeg begynte å spille for publikum var jeg skikkelig nervøs, men heldigvis har jeg utviklet meg der. Det å opptre er noe av det vi jobber med på skolen, sier han og viser til Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder.

– Så nå trives jeg godt på en scene, understreker han.

Formidling er en viktig del av det å være musiker, forklarer Mads With, som også heter Kristoffersen når han ikke opptrer som artist.

– Jeg har spilt med mange forskjellige band og fått mye spilleerfaring. Da blir du nødt til å fikse det med å stå foran et publikum. Det nytter ikke å bare være flink til å spille. Du må kunne dele med andre.

Liker små og store scener

– I vår har jeg og et par kompiser vært på en artig turné, forteller Mads With.

– Vi spilte konserter hjemme i stuene til folk. Vi hadde alliert oss med noen som kjente oss og musikken vår, og de inviterte publikum hjem til seg. Det ble fine akustiske konserter nært innpå publikum.

– Det var virkelig lærerikt for oss som musikere. Vi fikk god kontakt med tilhørerne og det ga mersmak, smiler Mads With.

– Så hvis noen er interesserte i en stuekonsert, så er det bare å gi lyd, legger han til.

Men tjueseksåringen har også vist seg frem på større scener. I fjor spilte han på Eikerapen Roots Festival og han har spilt på Fjellparkfestivalen i Flekkefjord. Til høsten kommer han med debutplata, som han har jobbet med siden i 2012.

Selv sier han at han er inspirert av både Bob Dylan, Neil Young og Bob Marley.

– Men jeg hører på mye forskjellig musikk og plukker litt her og der når jeg lager min musikk, forklarer Mads With, som stiller med gitar og en fersk låt på SørlandsScenen onsdag ettermiddag.