NRK Meny
Normal

Slik vurderer Mjelde Start-laget

Seks dager før Start serieåpner mot Strømsgodset gir trener Mons Ivar Mjelde sin vurdering av årets Start-lag.

Created by InfoDispatcher

VIDEO: Start-trener Mons Ivar Mjelde har stor tro på eget lagt denne sesongen.

– Vi har bredere dekning i troppen i år enn vi hadde i fjor, hevder Mons Ivar Mjelde en uke før han leder Start borte mot regjerende seriemester Strømsgodset i Drammen.

Etter vinterens ti treningskamper, som ga fem seire for Start, er det duket for alvor og kamp om poeng når Eliteserien starter til helgen. Det gleder Start-treneren seg til, og mener han stiller med bredere tropp og flere muligheter for å variere enn i 2013.

Skryter av Tripic

Blant de nye ansiktene i årets Start-mannskap trekker Mjelde fram lyngdølen Zlatko Tripic, som for to uker siden kom til Start fra Molde.

– Tripic har tilført laget noe spesielt offensivt og på dødball.

Mjelde mener ellers at Håkon Opdal går mot en god sesong som Start-keeper.

– Han utstråler trygghet, han har blitt bedre med beina og har fått trent lenge og kontinuerlig uten stopp.

Zlatko Tripic

Zlatko Tripic, her som Molde-spiller, spiller for Start i 2014.

Foto: NRK

Jevn backfirer

Etter tolv baklengsmål på de ti treningskampene Start har spilt siden januar, er Mjelde fornøyd med hvordan laget henger sammen defensivt.

– Backfireren vår har kanskje vært vår jevneste lagdel så langt, og de samme har fått spilt mye sammen gjennom vinteren.

Slik det ser ut nå, vil Bismark Acosta og Jesper Mathisen danne stopperpar, mens Amin Nouri og Rolf Daniel Vikstøl tar backplassene.

– Bra med alternativ framover

Framover på banen har Starts prestasjoner vært mer ujevne i vinter, men Mjelde mener nye spillere gir flere alternativ framover i banen enn tidligere. Fernando Paniagua har kommet fra Costa Rica, og er ventet bli viktig sentralt på midtbanen.

– Vi har større konkurranse på midtbanen nå, Asante og Kristjansson til høyre, Robert Sandnes og Zlatko Tripic til venstre, sier Mjelde.

Også i angrepsleddet tror Mjelde laget er styrket i år sammenliknet med 2013-sesongen, som lenge ble en kamp for å unngå nedrykk.

Start serieåpner borte mot Strømsgodset søndag.