NRK Meny
Normal

Slik kan det bli i Pollen

Politikerne i Arendal har satt av penger til å oppruste Pollen-området. Høyres Peder Syrdalen drømmer om en ny, fast scene.

Skisse for scene i Pollen

Fast eller flytende scene? Får Peder Syrdalen det som han vil, blir det noe lignende som på denne illustrasjonen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Torsdag ble en skisse over hvordan han ønsker Arendals-perlen skal bli, lagt frem under budsjettmøtet i Arendal bystyre.

Drømmer om fast scene

Peder Syrdalen

Peder Syrdalen på talerstolen i bystyret i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Flytescene i Pollen

Den begredelige flytescenen i Pollen i dag.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det er satt av midler til å heve Pollen-området, og dette kan bli gjort blant annet ved å bygge en ny, fast scene, som skal erstatte dagens flytescene som er i elendig forfatning.

– Det er en flytescene som er omgjort til en flott scene med garderober og litt "backstage", med det utstyret som kreves for å kjøre all verdens forskjellige forestillinger, sier Peder Syrdalen til NRK, når han beskriver skissen.

– Tanken er rett og slett en ny utescene i Pollen som ikke er flytende, men har et fast fundament, og som har en brygge og promenade rundt seg slik at man kan bevege seg rundt den og gjøre den til en del av det offentlige rom, sier Høyre-mannen.

– Vi må ha på plass en scene der vi kan vise frem ting og utnytte Pollen som det amfiet det egentlig er, mener Syrdalen, som tror en realisering av sceneideen vil øke Pollens rolle som et samlingspunkt både for arendalitter og turister.

Pollen

NÅ: Dagens Pollen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Drømmen om Pollen

FREMTIDEN?: Slik kan det bli i Pollen, med en ny, fast og større scene.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Må ha skikkelig scene

Anders Kylland

Fremskrittspartiets varaordfører i Arendal. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Varaordfører Anders Kylland bekrefter at kommunen er villig til å spytte inn penger for å ruste opp området.

– Nå må vi sørge for at vi får skikkelige scenefasiliteter i Pollen. Vi har et ønske om å sette i gang et arbeid slik at Pollen innen 17. mai 2013 kan fremstå på en helt annen måte enn det den gjør i dag, med dagens flytescene som egentlig ikke er bra i det hele tatt, sier Kylland.

– Det vi ser for oss er å sette i gang en prosess som innlemmer hele den siden av Pollen, med fiskebrygga og det som ligger der, og gjøre mer av den kaifronten tilgjengelig for publikum, som vi samtidig som vi får bygd en ny scene, sier Kylland.

Jobber videre med ideen

Einar Halvorsen

Ordfører Einar Halvorsen vil se nærmere på muligheten for en fast scene i Pollen. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ordfører Einar Halvorsen (H) karakteriserer forslaget som spennende, og mener det er nødvendig med en opprusting av Pollen.

– Det er hjertet av Arendal, det kommer en ikke forbi. At scenen som er i dag ikke er representativ for det flotte miljøet, det er alle enig i. Her må vi gjøre de riktige tingene, og dette er en idé som vi skal jobbe videre med i budsjettet, sier ordføreren til NRK.