Politiet halverer på Agder

Politimester Kirsten Lindeberg vil redusere antallet tjenestesteder i agderfylkene fra 27 til 12.

Politimester Lindeberg etter pressekonferansen

Politimester Kirsten Lindeberg mener det er nødvendig å redusere antall tjenestesteder på Agder. Fredag ble samtlige ordførere på Agder informert.

Politimesteren mener det er nødvendig å redusere antall tjenestesteder i Agder fra 27 til 12 for å skape et bedre politi i framtida.

Hun foreslår at politiet skal ha stasjoner følgende steder: Flekkefjord, Farsund, Mandal, Kristiansand, Songdalen, Vennesla, Lillesand, Valle, Evje, Grimstad, Arendal og Risør.

I tillegg til de til tolv stedene som skal ha politistasjon, kommer det to oppmøtesteder som normalt ikke er bemannet, men hvor publikum kan avtale å møte politiet.

– Disse stedene er Byremo og Åmli, sier politimesteren.

Fredag presenterte Lindeberg sitt forslag til ny tjenesteenhetsstruktur i Agder politidistrikt, som er et ledd i den nye politireformen. Det skjedde på Fevik i Grimstad, der ordførere på Agder var samlet.

Misfornøyd ordfører

Tvedestrand-ordfører Jan Dukene (TTL) har denne reaksjonen på at Tvedestrand ikke får tjenestested.

– Det koker, jeg er utrolig skuffet. Dette er uheldig, sier han.

Risør blir tjenestested øst i Aust-Agder.

Mange reagerer strekt på forslaget om å legge ned 12 polititjenestesteder på Agder. Det gjør også ordfører i Tvedestrand, Jan Dukene.

Ordfører i Tvedestrand, Jan Dukene, er skuffet over forslaget om å legge ned tjenestestedet i Tvedestrand.

Fornøyd

Bykle-ordfører Jon-Rolf Næss (Ap) sier han er fornøyd med forslaget om to tjenestesteder i Setesdal, Valle og Evje. Ordfører Leiv Rygg (Sp) i Bygland sier at han ut fra forutsetningene også er fornøyd, men gjerne vil få lov til å konkurrere med Evje om kontoret.

Oppdatering: Saken er oppdatert med opplysning om at antall tjenestesteder skal reduseres fra 27 til 12 tjenestesteder. I starten stod det 25 til 12 tjenestesteder, men det viste seg å være feil.