Slayer og Mastodon til Hove

De to metal-bandene Slayer og Mastodon kommer til Hovefestivalen i Arendal til sommeren.

Slayers Kerry King (t.v.) og Jeff Hanneman på scenen i Oslo Spektrum
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

To sentrale band innen metalsjangeren er i dag bekreftet til Hovefestivalen. Det dreier seg om den legendariske trash metal-gruppa Slayer og det kritikerroste, Atlantabaserte bandet Mastodon.

Mens Slayer kan betraktes som en av gudfedrene til moderne metal, regnes Mastodon av mange for å være noe av det viktigste som har skjedd med sjangeren på 2000-tallet.

Metalens frelsere

Mastodon har ved flere anledninger blitt omtalt som metalens frelsere på grunn av sin helt egenrådige tolkning av sjangeren, heter det i en pressemelding fra Hovefestivalen.

Bookingansvarlig Toffen Gunnufsen er tydelig fornøyd over å kunne tilby rockefolket en solid metalpakke på Hovefestivalen.

Utfyller hverandre

– Mastodon og Slayer er to band som fyller hverandre veldig fint ut. Musikken til Mastodon ville jo vært utenkelig uten Slayers nybrottsarbeide på 80-tallet. Samtidig er de jo også inspirert av den tekniske og fordomsfrie metalen til et band som Neurosis, som vi fikk på plass i forrige uke, sier Gunnufsen.

Andre artister som pr idag er bekreftet er Paul Wall (US) 120 Days (NO), Hatebreed (US), Cansei de Ser Sexy (BR) Pleasure (NO), 1990s (UK), Me First And The Gimme Gimmes (US) og The Presets (Australia).