NRK Meny
Normal

ØIF og Vipers vil samarbeide om håndballfest

Håndballherrene i ØIF Arendal vil nå samarbeide med håndballkvinnene i Vipers Kristiansand. Målet er en dobbeltkamp i hver by, og mer blest om håndballen på Sørlandet.

Per Carsten Michelsen, ØIF Arendal

Sportslig leder i ØIF Arendal Per Carsten Michelsen tror felles kamp med Vipers Kristiansand vil trekke publikum.

Foto: Kim Nystøl/NRK

ØIF Arendal og Vipers Kristiansand legger nå planer for en håndballgalla og skal sende ønsket sitt videre til Håndballforbundet.

Fra neste sesong vil klubbene arrangere to dobbeltkamper i eliteserien i håndball. En i Aquarama i Kristiansand og en i Sør Amfi i Arendal om de får det som de vil.

Vi lage håndballfest

– Får vi en håndballgalla på plass, så vil vi gjøre noe ekstra ut av det, sier Per Karsten Michelsen i ØIF Arendal.

Han nevner blant annet underholdning, konkurranser, og aktiviteter for publikum som noe av det som kan bli en del av håndballfesten i Sør Amfi.

Festen skal også holdes i Kristiansand, nærmere bestemt i Aquarama. Målet er mer oppmerksomhet og blest om sørlandshåndballen.

– Vi har vært positiv til dette lenge. Nå er det lettere å få det til, i forkant av sesongen. Vi kan melde inn til forbundet at vi ønsker å få dette på plass, sier administrasjonssjefen i Vipers Kristiansand, Morten Løvø.

To dobbeltkamper – mer publikum

De to klubbene ønsker rett og slett å gjøre som andre lag har gjort i andre byer tidligere, arrangere en håndballgalla i både Arendal og Kristiansand, med to kamper på en og samme kveld.

Morten Løvø, Vipers Kristiansand

Morten Løvø i Vipers Kristiansand tror en håndballgalla vil trekke flere tilskuere enn klubben har i dag. Denne sesongen hadde klubben et snitt på 600 tilskuere.

Foto: Kim Nystøl/NRK

– Vi har et snitt på i overkant av 600 tilskuere, og en håndballgalla i Aquarama vil nok føre til mer blest og mer folk, sier Morten Løvø i Vipers.

Per Karsten Michelsen i ØIF Arendal tror også en slik ordning vil føre til flere tilskuere for begge parter.

– En slik byttehandel vil kunne samle veldig mange tilskuere både i Arendal og i Kristiansand, sier Michelsen.

Vil bli som Start

Mange tilskuere og fullt trøkk er selvsagt en av motivasjonene til å arrangere en håndballgalla, men det å vise frem sponsorene sine, og kanskje til og med synliggjøre seg selv for nye sponsorer, er også viktig.

Et forbilde for de to klubbene er fotballaget Start som har klart å bli en klubb for hele Sørlandet.

– Jeg føler vi allerede er et flaggskip på Sørlandet, det samme gjelder ØIF Arendal, men vi kunne markert det enda mer med en slik galla, sier administrasjonssjefen i Vipers Kristiansand, Morten Løvø.

– Vi vil også være som Start er for fotballen. Derfor er det viktig for oss å kunne vise oss fram, bredere. Ikke bare en cupkamp i ny og ne, men en toppkamp i Postenligaen i den største arenaen som finnes i Kristiansand. Det hadde vært gøy for oss og de som kommer og ser på, sier Per Karsten Michelsen i ØIF Arendal.