NRK Meny
Normal

Slanker seg for Amazon

Fotballsupportere i Grimstad svetter til inntekt for klubben i deres hjerter – Amazon Grimstad.

Randi Olsbu

Randi Olsbu er en av flere Amazon-supportere som har sikret seg sponsorinntekter for hver eneste kilo hun klarer å kvitte seg med.

Foto: Leif Dalen / NRK

Henning Glad

Henning Glad var i aksjon på sykkel og på tredemølla.

Foto: Leif Dalen / NRK

Fotballklubben Amazon Grimstad trenger penger, og noen supportere trenger å gå ned noen kilo i vekt. Løsninga de kom frem til er en vinn-vinn situasjon både for klubbens magre pengekasse og de «litt for fete» supporterne.

Må svette for hver krone

Så langt er det 26 Amazon-supportere som har skaffet seg egne slankesponsorer. For hver eneste kilo en av disse supporterne slanker seg, får de sponsorkroner som går uavkortet til klubben.

Men pengene kommer ikke gratis – for det er ikke bare bare å bli pushet av Amazon-kaptein Gro Ingvardsen. I dag sørget hun for at supporterne fikk seg et kraftig puff i baken.

En av dem som måtte tråkke til var Henning Glad. Tungt, men nødvendig, ifølge ham selv.

– Jeg begynner å bli tung så jeg må ta av meg en del kilo. Ikke puste og pese så veldig når jeg går opp ei trapp, sier Glad.

Fotballklubb Amazon Grimstad trenger penger, og noen supportere trenger å gå ned noen kilo i vekt. Og her er løsninga de kom frem til som skal komme alle parter til gode.

VIDEO: Se supporterne i aksjon i treningsstudio

Håper på 30.000 kroner

For hver kilo supporterne går ned i vekt frem mot seriestart, går det penger rett inn til fotballklubben Amazon Grimstad. Randi Olsbu har som mål å gå ned seks til syv kilo som vil gi flere hundre kroner i klubbkassa.

Gro Ingvardsen

Gro Ingvardsen oppmuntret og pisket fram supporterne på dagens trening.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Foreløpig tror jeg at jeg får ca. 300 kroner per kilo, men jeg jobber fortsatt med å skaffe meg sponsorer, sier hun.

Går alt etter planen kan prosjektet samlet hanke inn mellom 20 og 30 tusen kroner ekstra til klubben. En viktig ekstrainntekt, sier kaptein Gro Ingvardsen.

– Det betyr alt. Alle har fått med seg at det er økonomiske problemer både på herre- og damesiden i Fotball-Norge. Pengene kommer helt sikkert godt med.