NRK Meny
Normal

Skylder på lokalt E18-rot

Lokalt rot har skylden for at utbyggingen av veistrekningen mellom Arendal og Tvedestrand tar så lang tid, sier ordfører i Grimstad, Svein Harberg.

 

Skilt anleggstrafikk
Foto: Svein Sundsdal / NRK

 

Svein Harberg
Foto: www.hoyre.no

At myndighetene ikke har byggingen av ny E18 mellom Arendal og Tvedestrand øverst i prioriteringsbunken, overrasker ikke Svein Harberg. Han mener det er mangel på en helhetlig plan for arbeidet.

Harberg skylder blant annet på dårlig kommunikasjon mellom Arendal kommune, Aust Agder fylkeskommune og vegvesenet.

- Det er tydelig kommet fram at de har forventninger til hverandre, og nå må de sørge for å gripe fatt i det og ta det i mål, sier Harberg.

Trenger en ferdig plan

E18 mellom Arendal og Tvedestrand blir ikke bygd ut før etter 2013, har samferdelsminster Liv Signe Navarsete uttalt. Og Grimstad-ordføreren tror ikke myndighetene vil prioritere veiprosjektet før de har mottatt en helhetlig plan for arbeidet.

- Jeg forstår godt at når andre har komplette, ferdige planer¨- så bli de prioritert foran denne strekningen, sier Harberg,

Han mener antall bomstasjoner på E18 i Aust-Agder ikke har noe med saken å gjøre, men at alt rundt søknaden må på plass for å hindre forsinkelser.

 

Andreas Setsaa Veisjef i Region Sør
Foto: Bjørnar Skutlaberg / NRK

Avviser lokalt rot

Regionssjef i Statens vegvesen Andreas Setsaa kjenner seg ikke igjen i at det er kommunikasjonsproblemer med kommune og fylkeskommune. - Det står ikke på evne til å kunne snakke sammen, sier Setsaa.

Veiprosjektet tar lang tid på grunn av en ny skjerpet kontrollsikkerhet. Denne kontrollen innebærer en grundig strategisk analyse. Det er  ifølge Setsaa ikke mer vegvesenet kan gjøre før veidirektoratet har gjennomført denne analysen.

- Når analysen er på plass, kan vi starte planleggingen, sier Setsaa.