– Kvinne voldtatt, skutt på og holdt fanget i tre døgn

Kvinnen i 30-årene skal i tre døgn ha blitt holdt fanget i en leilighet i Kristiansand. Et vitne hørte skrik og varslet politiet som pågrep siktede (40).

Kristiansand politistasjon

Kvinnen møtte på politistasjonen i Kristiansand og fortalte om voldtekten.

Foto: Leif Dalen / NRK

Ingrid Thorsen

Politiadvokat Ingrid Thorsen forteller at politiet står overfor en brutal voldtekt- og mishandlingssak. Straffesaken kommer trolig opp i retten i løpet av høsten.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

– Vi ble varslet av et vitne. På bakgrunn av tipset rykket politiet ut og pågrep siktede, forteller politiadvokat Ingrid Thorsen til NRK.

Det var klokken 02.10 natt til 12. april i år at vitnet ringte politiet etter å ha kommet til leiligheten som ligger i en bydel utenfor Kristiansand sentrum. Vitnet hørte skrik fra boligen og oppfattet at en kvinne ble utsatt for grov vold.

Politiet rykket ut og pågrep en 40 år gammel mann som er siktet for mishandling, frihetsberøvelse og voldtekt.

– Det er forhold som skal ha skjedd i det samme tidsrommet, sier Thorsen.

Brakt til akutten

Kvinnen hadde omfattende skader og ble umiddelbart kjørt til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus. Det ble opplyst at kvinnen hadde ytre skader i form av blåmerker, blodutredelser og rifter over store deler av kroppen.

Den skadede kvinnen hvisket til en politimann at hun var holdt fanget i leiligheten i tre døgn. I avhør har offeret fortalt om grufulle handlinger.

Hun skal blant annet ha blitt slått gjentatte ganger med et jernrør og et bordben. Kvinnen fortalte politiet at hun også var skutt på med en gasspistol og truffet i låret med runde blykuler.

Siktede skal også ha holdt en øks opp mot pannen til kvinnen og truet med å kløyve hodet hennes om hun ikke holdt tett om volden hun ble utsatt for.

Anmeldte voldtekt

Om formiddagen 12. april, etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset, møtte kvinnen på politistasjonen i Kristiansand. Da opplyste hun at 40-åringen også skal ha voldtatt henne mens hun ble holdt fanget i leiligheten.

Kvinnen ble tatt med til voldtektsmottaket i Kristiansand. Prøver av biologisk materiale er sendt Folkehelseinstituttet for analyse.

– Siktede og kvinnen kjente hverandre fra før, men de har ingen nær relasjon, sier Thorsen.

40-åringen er domfelt hele 16 ganger og bøtelagt 24 ganger. Seks av dommene gjelder vold og trusler. Senest i september i fjor ble han dømt for å ha holdt en kvinne fanget i flere døgn i en leilighet like i nærheten av stedet hvor den siste hendelsen skjedde.

Mannen ble dømt for blant annet å ha slått kvinnen med en vedkubbe og for å ha strammet en strips rundt halsen hennes. Kvinnen fikk store skader etter voldsbruken.

Siktede hadde ikke startet soningen av den forrige dommen da han ble pågrepet i april i år.

Erkjenner delvis straffskyld

Siktede har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet.

Han erkjenner kun delvis straffskyld for legemsfornærmelse, ikke for å ha skadet kvinnen.

Mannen innrømmer å ha slått kvinnen med flat hånd og for å ha strammet et belte rundt halsen hennes.