90 Stormberg-ansatte rammet av flykonkursen

90 ansatte i sørlandsbedriften Stormberg skulle ha reist til Berlin i midten av november med Flynonstop. Nå må de finne andre reiseoperatører.

Steinar Olsen

Daglig leder i Stormberg vet ikke om han taper penger på flykonkursen.

Foto: Christina Tellefsen / NRK

Nå jobber stormberg-gründer Steinar J. Olsen med å finne en annen måte å komme seg til Berlin på. 90 ansatte skal på firmatur i midten av november for å feire at bedriften ble kåret til årets bedrift i fjor på Sørlandet.

– Det var ikke tilfeldig av vi booket turen fra Flynonstop. Vi likte konseptet. Nå er vi i gang med alternativer, forteller daglig leder i Stormberg, Steinar J. Olsen til NRK.

Tirsdag ble det klart at selskapet Flynonstop ikke hadde flere penger til å drive videre og begjærte oppbud. Gjelden er på 53 millioner kroner. Selskapet hadde da drevet i seks måneder med direkteruter fra Kristiansand.

Vet ikke om han taper penger

Olsen forteller at firmaet bestilte turen via et reisebyrå. Han vet ikke om de taper penger. Firmaet har betalt halvparten av regningen for turen til de 90 ansatte. Resten skulle betales ved utreise.

– Jeg har ikke sjekket deltaljene om vi taper penger, sier Olsen til NRK.

Olsen sier han likte konseptet til Flynonstop, men mener det var fornuftig å begjære oppbud nå. Han har reist med selskapet flere ganger.

Flynonstop

Stormberg jobber for å finne alternative reisemåter til Berlin enn Flynonstop.

Foto: Rebecca Trondsen/NRK

Firmaturer må bookes om

Selskapet Best Event i Kristiansand brukte også Flynonstop til blant annet fotballreiser og firmareiser. De jobber nå med å finne andre løsninger. Daglig leder i firmaet, Alexander Nyhus, skriver i en SMS til NRK:

"Vi regner med at dette løser seg på en grei måte for firmaturene vi har booket med Flynonstop".

Nyhus opplyser at de også samarbeider med andre flyselskaper som reiser fra andre byer.