NRK Meny
Normal

Skuffet over skolesammenslåing

Med knappest mulig flertall har Aust-Agder fylkesting vedtatt at Blakstad vg. skole skal flyttes fra Froland til Arendal.

Video Vedtok å flytte Blakstad til Myra

VIDEO: Motstanderne av flytting av Blakstad ble slått med minst mulig margin i fylkestinget.

Flyttinga av skolen ble vedtatt med 18 mot 17 stemmer.

Ordfører i Froland, Sigmund Pedersen, er skuffet.

– Dette er en skikkelig nedtur for Blakstad vg. skole. Jeg ser litt mørkt på skolens fremtid nå, sier Pedersen.

Sigmund Pedersen

Sigmund Pedersen gir ikke opp kampen for å beholde kommunens nest største arbeidsplass.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Blakstad videregående

Yrkesfagskolen Blakstad videregående skole blir slått sammen med Sam Eydes vg. skole i Arendal. (arkivfoto)

Foto: Espen Bierud / NRK
Ordfører kjempet mot

Ordføreren uttalte tidligere i dag at han ville prøve å stoppe flytting av Blakstad videregående skole til Arendal. Skolen er Frolands nest største arbeidsplass og er svært viktig for kommunen.

– Den betyr enormt mye for oss. Skolen er Frolands nest største arbeidsplass med 104 ansatte, og det er klart at dette gir ringvirkninger i vår kommune og er kjempeviktig for oss. Det er det ingen tvil om, sier Pedersen.

I dag skal fylkestinget i Aust-Agder avgjøre om yrkesskolens skjebne. Skal skolen fortsatt ligge i Froland eller skal den slås sammen med Sam Eyde videregående skole i Arendal.

Advarer mot hastevedtak

Mye tyder på at flertallet i fylkestinget vil gå inn for sammenslåing, men ordføreren er likevel slett ikke sikker på resultatet.

– Det ser ut som at Ap, Sp og Pensjonistpartiet har tatt stilling til saken, og at Høyre kan være inne i noen tanker som betyr at det kanskje kan bli et annet resultat enn det som var forespeilet.

– Jeg har forhåpninger om at folk tenker seg godt om og bruker kanskje mer tid på å ta en avgjørelse om det for å få det rette resultatet om en eventuell omlegging av skolene, sier Pedersen.

Støtte fra elever og lærere

Elevrådsleder Lars Håvard Prestegård på Blakstad sier elevene ønsker skolen skal bestå

– Det er nok fordi det er et veldig godt miljø på skolen og trives med å gå der. De har lyst til elever som kommer etter skal få oppleve det samme, sier Prestegård.

Også blant lærerne er det flertall.

– Utdanningsforbundet hadde møte her på fredag og da var tre firedeler for å opprettholde Blakstad som i dag, sier Pedersen