Hopp til innhold

Skuffet over nei til kristen skole

Initiativtager Glenn Tønnessen i Flekkefjord er skuffet over at politikerne sa nei i sin høring til etablering av en ny kristen skole.

Skoletavle

Politikerne i Flekkefjord sier nei til etablering av ny friskole.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Torsdag denne uken sa et flertall av politikerne i bystyret i Flekkefjord nei til at Oasen skulle få etablere en friskole.

Et flertall på 26 gikk imot, mens ni stemte for at skolen skulle få etablere seg i Flekkefjord. Tønnessen er til administrativ leder i Sarons dal i Kvinesdal.

– Jeg synes det var synd at politikerne sa nei. Friskole er viktig for mennesker som faller utenfor den offentlige skolen, sier Tønnessen til NRK.

Glenn Tønnessen

Glenn Tønnessen tror det blir friskole i Flekkefjord selv om lokalpolitikerne sier nei.

Foto: Sarons Dal

Han mener at den offentlige skolen ikke er dårlig, men mener det er et tap for valgfriheten at elever og foreldre ikke skal få et alternativ til.

– Spøkelser på høylys dag

Politikerne i Flekkefjord kan bare gi en anbefaling til Utdanningsdirektoratet og der vendte de tommelen ned. Ifølge Radio Kvinesdal var det flere politikere som fryktet at en ny friskole kunne utfordre kommunens utkantskoler.

– Friskoler kan få uønskede konsekvenser for den skolestrukturen man har, sa Venstres Anne Margrethe Larsen i bystyret torsdag.

– Jeg synes disse argumentene kom overraskende. Det er en krisemaksimering og at de ser spøkelser på høylys dag, mener Tønnessen.

Oasen har tre skoler i Agder i dag. De ligger i Mandal, Songdalen og på Søm i Kristiansand. I tillegg starter de opp i vågsbygd. I Vennesla er det forventet oppstart etter høsten.

Tønnessen frykter ikke at foreldre fra distriktene skal kjøre sine barn inn til en friskole og dermed skape problemer for grendeskolene.

Tror på ny skole

Tønnessen tror likevel at det er gode muligheter til å etablere en ny skole i Flekkefjord til tross for at politikerne har sagt nei.

Han tror den politiske vinden sentralt støtter friskolene og at Utdanningsdirektoratet kommer til å gå med på dette.

– De aller fleste friskolesøknadene får godkjenning. Vi har et godt håp og tror at vi skal skaffe en viktig tilleggsskole i Flekkefjord, forteller Tønnessen.

Han tror at oppstart kan skje neste høst eller høsten 2019.