Skuffet over avsløringene

Kristian Johansson og Fridtjof Røinås trener for sykkelklubben til Thor Hushovd, Team Plussbank. De tror dagens syklister har en helt annen holdning til doping enn den tidligere generasjonen hadde.

Tidligere proffsyklist, Steffen Kjærgaard, tidligere sportsjef i Norges Sykkelforbund, innrømmet i dag doping.Også i sykkelmiljøet i Grimstad er det skuffelse over dopingskandalene, men de unge rytterne tror deres generasjons syklister ikke vil gå i samme fella.

SKUFFET OVER SYKKELDOPING

Kristian Johansson og Fridtjof Røinås er to av de unge sykkeltalentene som trener for Team Plussbank, sykkelklubben Thor Hushovd startet i 2010. De synes nyheten om at tidligere proffsyklist, Steffen Kjærgaard, har dopet seg i sin karriere er trist.

Les også:

– Doping var en del av idretten

– Det er ikke så mye annet å si enn at det er veldig trist. Det er ødeleggende, helt klart. De siste årene har det vært veldig mye negativt og dette er noe av det verste med tanke på norsk sykling, sier Kristian Johansson som til vanlig går på Dahlske videregående skole i Grimstad.

doping

Kristian Johansson og Fridtjof Røinås tror dagens syklister har en helt annen holdning til doping enn den tidligere generasjonen hadde.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK
Steffen Kjærgaard

Tidligere proffsyklist, Steffen Kjærgaard, innrømmet i dag på en pressekonferanse omfattende dopingbruk i løpet av sin sykkelkarriere.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Fridtjof Røinås deler Johanssons oppfatning.

– Det er trist å lese slike ting, men det skal sies at dette hører fortiden til og på den tiden var dette en del av idretten. Det er positivt at gamle dopere blir tatt, sier Fridtjof Røinås.

Les også:

Hvordan påvirker dette deres motivasjon når det gjelder sykkelsporten?

– Det hører som sagt fortiden til, så det kommer ikke så nært på oss. Men når norske ryttere blir tatt er det jo ekstra ille. Jeg føler likevel at dette ikke påvirker min motivasjon. Det trigger meg nærmest, fordi det beviser at de som doper seg blir tatt, sier Røinås.

– Hushovd har alltid vært vårt største forbilde

Johansson tror dagens syklister har en helt annen holdning til doping enn den tidligere generasjonen hadde.

– I Team Plussbank har de strenge restriksjoner. Vi får ikke lov å skrive under på noen kontrakter før vi har undertegnet dopingskontrakt. Vi har nettkurs med Antidoping Norge som må tas før man i det hele tatt kan skrive under kontrakt med laget. Når det gjelder det norske landslaget har de også blitt veldig nøye på dette.

Til tross for dopingavsløringene den siste tiden, har guttene fremdeles tro på sitt aller største forbilde, Thor Hushovd.

– Thor Hushovd har alltid vært vårt største forbilde. Han er en god rollefigur og jeg er ganske sikker på at han alltid har vært ren. Han står frem og viser at man kan presetere på øverste nivå uten å dope seg.