NRK Meny
Normal

Skuffende sprint av Olsbu

Marte Olsbu fra Froland skjøt seg bort med tre bom på siste skyting og endte på 50. plass i fredagens sprint i Oberhof.

Ringen og Olsbu kommer i mål

Her kommer Elise Ringen og Marte Olsbu (t.h.) i mål på dagens sprint. Olsbu kom på en skuffende 50. plass, mens Ringen ble beste norske på 12. plass.

Foto: NRK

Olsbu lå på 27. plass ut fra første skyting, hvor hun hadde én bom.

– Jeg synes jeg fortsatt har muligheten etter første skyting, men når jeg deretter skyter tre bom ryker den og det er veldig kjedelig, sier Olsbu til NRK etter rennet.

Må «gå seg inn»

Verdenscuphelgen i Oberhof et den første etter jul, og Olsbu føler hun trenger litt tid på å få ting ordentlig på plass.

– Det er litt uvant å gå renn igjen, men det føltes helt greit. Dagens løp hadde vært godkjent hvis jeg hadde skutt fullt på stående, sier Olsbu.

Så det var på standplass det sviktet i dag?

– Ja, og jeg er nok litt etter i sporet også, i hvert fall i forhold til de aller beste. Jeg håper jeg går meg litt inn nå og at det blir bedre etter hvert, sier Olsbu.

Ruhpolding neste

Før rennet var målsettingen en topp ti plassering for Olsbu. Det ville i så fall vært tangering eller forbedring av hennes beste plassering i verdenscupen, som hittil er en 10. plass.

Tsjekkiske Veronika Vitkova vant dagens renn. Beste norske ble Elise Ringen på 12. plass.

Søndag er det 12,5 kilometer fellesstart i Oberhof. Der får bare de 25. beste i verdenscupen sammenlagt starte, så Olsbu er ikke med. Neste sjanse for henne kommer i Ruhpolding neste helg.

– Jeg må finne tilbake skyteformen og fortsette jobbingen i løypa. Det blir ikke noe hokuspokus, men jeg må skjerpe meg litt og får en bedre plassering neste helg, sier Olsbu.