Skøytekøntriband på Sørlandstoppen

Årets første program av Sørlandstoppen starter friskt med et band fra Arendal, som humoristisk kaller seg Melkesyra, med låta "Sangen om Øystein Grødum" fra cd'en "Hurtigløpskøntri" som nylig utkom.

Melkesyra
Foto: Sissel A. Larsen

 Melkesyra oppsto da kunstisbanen på Myra ved Arendal skulle åpnes i 2004.  I mangel av passende underholdning, slo gode venner og innbitte skøyteentusiaster seg sammen og dannet Melkesyra som har gitt ut en hel cd med skøytesanger.  Responsen har vært stor og i ettertid har de opptrådt på hvert eneste offisielle skøytearrangement i Arendal, på skøyteseminarer og til og med vært observert spillende på EM i Vikingskipet.

Melkesyra

Bandet består av Inge Ellingsen (skøyteentusiast på bassgitar), Bård Torstensen (kjent gitarist i superbandet Clawfinger og dårlig skøyteløper på el-gitar, mandolin og vokal), Tarjei Tverråen (en av landets raskeste menn på skøyter med 36.6 på 500 m på sprintbanjo og vokal) og Arne Henry Kristiansen (gammel skøyteløper og veteran-verdensrekordholder på 5000 m på ak.gitar og vokal).

Hyller Øystein Grødum

Cd'en "Hurtigløpskøntri" er innspillt våren, sommeren 2006 og i "Sangen om Øystein Grødum" blir landsdelens skøytekonge hedret på køntri vis. Den lokale teksten er skrevet av Arne Henry Kristiansen.

Arendal utfordrer Åseral

Melkesyra utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Britt Enny Haugland fra Åseral, etterfulgt av Setesdal Roots Band, Bob Haley fra Flekkefjord/Mandal/Kristiansand, Maria Arredondo fra Vennesla og Erlend Ropstad fra Kristiansand/Vennesla.

Stemmeliste

Rekkefølge for SMS-avstemning til 3.januar begynner fredag 29.desember og fram til programslutt

1. Britt Enny Haugland/River

2. Setesdal Roots Band/Stiv og støl

3. Bob Haley/Miss Dixon's House

4. Maria Arredondo/On Christmas Day

5. Erlend Ropstad/All right when you're near

6. Melkesyra /Sangen om Øystein Grødum