Hopp til innhold

Føler seg brukt

Anette Beck mener rådmannen i Arendal har brukt skolene i et hjerterått spill.

Anette Beck

Anette Beck, foreldrerepresentant ved Løddesøl skole i Arendal, er glad for at de nådde fram med protestene sine til politikerne, men hun mener seieren har en bismak.

Foto: Espen Bierud / NRK

Det er glede og jubel blant elever og foreldre etter at det tirsdag ble klart at det ikke blir skolenedleggelser i Arendal.

Kommunen mangler 90 millioner kroner for å få budsjettet til å gå i balanse neste år, og gigantiske kutt er foreslått for å få budsjettet i balanse.

Politikerne bestemte seg tirsdag for å øke eiendomsskatten for å stanse rådmannens forslag om å legge ned tre barneskoler og slå sammen ungdomstrinnene.

NETT-RADIO: SEIER MED BISMAK

Foreldrerepresentant Anette Beck ved Løddesøl skole mistenker rådmannen for å ha drevet et taktisk spill.

- Leker med folks følelser

- Mistanken har ligget hos meg lenge. Jeg føler rådmannen har brukt skolene som et pressmiddel for å få gjennomslag for eiendomsskatten.

Fakkeltog

Barn og voksne har gått i fakkeltog for å protestere mot skolenedleggelser. Nå er de bønnhørt.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

- Mener du at dette har vært taktikk?

- Ja, dette er spill på høyt nivå. Jeg synes det er å leke med folks liv og følelser. Rådmannen vet at det har vært mange hjerner i sving og at mange har brukt tid og krefter på dette, og jeg synes det er hjerterått for å si det mildt, sier Beck.

De siste ukene har ifølge Beck vært tøffe, og mange lærere og foreldre har hatt møter om kveldene og aktiviteten har vært stor. Nå er foreldre, lærere og elever veldig glade for at skolene ikke legges ned, og Beck mener denne avgjørelsen beviser at demokratiet virker som det skal.

- Vi er kjempeglade for at politikerne har hørt oss og forstått hvor viktig skolene er for oss. Kreftene begynner å minke nå, kampen har vært lang og hard, men nå kan vi puste lettet ut, sier Beck.

Føler seg utsatt

Til tross for gleden, er foreldrerepresentanten nøktern når det gjelder bygdeskolenes framtid.

Protest

På Tromøy kjempet befolkningen for ungdomstrinnet på Roligheden skole.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

- For fem - seks år siden lovet rådmannen at Løddesøl skole skulle bestå. Det skulle satses på Løddesøl, det ble bygget nytt byggefelt og de ønsket flere innbyggere. Da var skolen en naturlig del av bygdemiljøet, men nå har man da glemt det.

- Vi er storfornøyde og skal feire nå, men det ligger et liten skår i gleden for vi venter på neste gang dette kommer opp. Vi vet av erfaring at skoler som ligger på bygda aldri får ligge lenge i fred. Vi føler oss som en utkant, som en plass som ikke betyr så mye bare de har penger nok i sentrum og har det greit der. Vi føler at de kan loppe oss for det vi har, og nå er det bare skolen vi har igjen, og den betyr utrolig mye for mange, sier Beck.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Her stjeler beveren ved 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 1,9 kr
Dyrest kl. 08 5,47 kr

Strømkostnader nå

Med strømstøtte

  • Steke pizza 0,7 kr 25 min.
  • Dusje 7 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,9 kr En vask
  • Varmeovn 1,7 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Okt 2022 – okt 2023
    + 8,5 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %